ΣΠΑΡΤΗ. Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Σπάρτης ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Όπως μας ενημερώνει η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη «στη Σπαρτακιάδα θα συμμετέχουν 364 ποδηλάτες. Μάλιστα οι 21 συμμετοχές είναι διεθνείς. Θα διανύσουν 257 χλμ από την Αθήνα στη Σπάρτη ξεκινώντας από από την Αθήνα το Σάββατο το πρωί κι αναμένεται να τερματίσουν στο άγαλμα του Λεωνίδα από τις 15.30 έως τις 19.30 το απόγευμα».

Στα πλαίσια του Τερματισμού της 31ης Ποδηλατικής Σπαρτακιάδας ο Δήμος Σπάρτης και το Ποδηλατικό Τμήμα του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου διοργανώνουν δραστηριότητας για τους μικρούς φίλους της ποδηλασίας σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα για ηλικίες από 5 έως 15 ετών και ω΄ρα 16:00 έω 18:30 στην κάθοδο της οδού Κων/νου Παλαιολόγου (έμπροσθεν του Ξενοδοχείου Cecil).

Στις 21.00 θα γίνουν οι βραβεύσεις κι απoνομές επάθλων στους αθλητές στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης ενώ η φιλαρμονική του Δήμου θα ψυχαγωγήσει το κοινό από τις 20.00.
Την Κυριακή θα γίνουν εκδηλώσεις στο Ξηροκάμπι , όπως αγώνες δρόμου με τη συμμετοχή των παιδιών από τα σχολεία της Τ. Κ. Ξηροκαμπίου και ποδηλατικοί αγώνες επίσης με συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της περιοχής.
Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος «τέτοιες δραστηριότητες προάγουν την πόλη μας και βοηθούν στην μελλοντική οικονομική της ανάπτυξη γι’ αυτό ζητάμε την βοήθεια όλων και κυρίως των ΜΜΕ, για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού».