ΣΠΑΡΤΗ. Ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου το σεμινάριο Επιχειρηματικότητας από την Alba Graduate Business School. Πρόκειται για μα σειρά δράσεων και βιωματικών σεμιναρίων που θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα πενθήμερο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και απευθύνεται επιθυμούν να έρθουν πιο κοντά στην επιχειρηματική σκέψη όπως έχει πει στο notospress.gr η Σοφία Φουκαράκη που βρίσκεται στην κορυφή της διοργάνωσης του workshop. Ο Δήμος Σπάρτης και το Επιμελητήριο αγκαλιάζουν τη δράση και στέκονται αρωγοί στο πενθήμερο επιχειρηματικότητας. Ακολουθούν τα αντίστοιχα δελτία τύπου. Το αναλυτικό πρόγραμμα του πενθημέρου βρίσκεται εδώ.

Δήμος Σπάρτης: «Τη Σπάρτη επέλεξε το Alba Graduate Business School, το εκπαιδευτικό Ίδρυμα του American College of Greece, για τη διεξαγωγή του προγράμματος “GreenHouse”, των καθιερωμένων δράσεων επιχειρηματικότητάς του, στην περιφέρεια, από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για θεματικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και ανοικτά σεμινάρια, που αποσκοπούν στη διάδοση της επιχειρηματικότητας. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος επιδιώκει την εφαρμογή πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της απασχόλησης και την ενθάρρυνση των νέων επιχειρηματιών. Χρηματοδοτούνται, δε, από τη διεθνή, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative).

Στόχος τους είναι η μέγιστη δυνατή προσέλκυση κοινού, στην προσπάθεια συνδυασμού της δυναμικής της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, με την τεχνογνωσία του Αlba Graduate Business School. Οι επιμέρους δραστηριότητες απευθύνονται σε μαθητές, με έμφαση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, σε φοιτητές, την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και όσους ξεκινούν την επιχειρηματική δράση τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χρήση ψηφιακών μέσων στην επιχειρηματικότητα, να προαγάγουν την επιχειρηματική σκέψη τους, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και ν’ ανταλλάξουν απόψεις με προσκεκλημένους επιχειρηματίες. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό στο κοινό και παρέχεται δωρεάν.

Το Alba Graduate Business School, προωθεί ενεργά την επιστημονική έρευνα και διοργανώνει βραχυχρόνια προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών. Επιπλέον, εκπονεί ερευνητικά προγράμματα, ενώ αναπτύσσει στενούς δεσμούς με την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και διεθνείς συνεργασίες με Πανεπιστήμια του εξωτερικού.»

Επιμελητήριο: «Για πρώτη φορά το GreenHouse θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Το GreenHouse αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την επιχειρηματικότητα και μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές, επιχειρηματίες και εν δυνάμει επιχειρηματίες επιλέγοντας το εργαστήριο ή την εκδήλωση που τους ενδιαφέρει.»