Ημέρα καφέ. Μιλούν οι «ειδικοί» (video)01-10-2019 13:34   

ΣΠΑΡΤΗ. Παγκόσμια Ημέρα καφέ σήμερα 1 Οκτωβρίου 2019. Το ρόφημα που λατρεύουν όλοι οι Έλληνες έχει την τιμητική του. Η οικογένεια Βεκράκος υπηρετεί χρόνια την αυθεντική σχέση μας με τον καφέ. Η εταιρεία «Βεκράκος» μας φέρνει κοντά με μια μεγάλη ποικιλία καφέ. Παραδοσιακός ελληνικός, φίλτρου και espresso.

Η Διεθνής Ημέρα Καφέ καθιερώθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO), που συσπειρώνει τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες καφέ, κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, με σκοπό να προωθηθεί η κατανάλωση καφέ και να τιμηθεί το δημοφιλές ρόφημα, με σειρά εκδηλώσεων. Ανάλογοι εορτασμοί γίνονται σε πολλές χώρες εδώ και πολλά χρόνια, με την ονομασία Εθνική Ημέρα Καφέ.  

Την Διεθνή Ημέρα καφέ ζητήσαμε απο τους εισαγωγείς «Βεκράκος» και απο τους μέτρ της καφεστίασης, τη «Λέσχη Σύμμετρον cafe bistro» να μας βάλουν στο κλίμα.

Ο τζίρος που κάνουν οι ελληνικές καφετέριες, σε όρους λιανικής, ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια αγορά η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ραγδαία και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς κλάδους έναρξης επιχείρησης.

Εξάλλου, με βάση τις εκτιμήσεις της Statista, η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα αγγίζει τα 4,52 κιλά, ποσότητα με βάση την οποία η χώρα μας σκαρφαλώνει στην 16η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και την Βόρειας Αμερικής.

Και παρότι έξω θα προτιμήσει έναν espresso freddo, ο Έλληνας δεν εγκαταλείπει τον σπιτικό ελληνικό καφέ. Με βάση τα στοιχεία μέτρησης της κατανάλωσης και τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις ελληνικού καφέ κατέγραψαν αύξηση 8% σε αξία και 1% σε όγκο, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις του καφέ φίλτρου αυξήθηκαν 6% σε αξία και 0,5% σε όγκο, ενώ οι νεότερες στο χώρο κάψουλες είδαν αύξηση 20% σε όγκο και 10% σε αξία, πετυχαίνοντας τζίρο 250.000 ευρώ. Στον αντίποδα, οι πωλήσεις στιγμιαίου καφέ υποχώρησαν 4% σε όγκο και αυξήθηκαν 1,5% σε αξία, με τον γνωστό φραπέ να πέφτει στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ετικέτες: Παγκόσμια Ημέρα Καφέ Βεκράκος Λέσχη Σπάρτης Σύμμετρον
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ