ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Καθημερινά πληθαίνουν οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία για τις ροές των μεταναστών. Για ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας και αναμένουν να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιδιώκει την διεθνοποίηση του προβλήματος. Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές απασχολούν την Ευρώπη, με την ηγεσία της κυβέρνησης να στρέφει την συζήτηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Την ίδια ώρα οι Περιφέρειες της χώρας καλούνται να ετοιμαστούν να συνδράμουν. Το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τα μέτρα που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση του θέματος.

Χθες δημοσιεύσαμε το ψήφισμα της που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Σήμερα δημοσιεύουμε την επιστολή του κυρίου Πέτρου Τατούλη για το ίδιο θέμα.

«Πληροφορίες θέλουν να εξελίσσεται σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και της ανθρωπιστικής κρίσης που απορρέει από το προσφυγικό, με τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά υποδοχής, ώστε να βρεθούν σύντομα σε καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει την Πελοπόννησο με την Κόρινθο να υποδέχεται 600 Αφγανούς στο πρώην στρατόπεδό το οποίο έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Ο σχεδιασμός για την Πελοπόννησο

Η απόφαση αυτή φαίνεται πως αποτελεί μέρος ενός γενικότερου μυστικού σχεδιασμού που για την Πελοπόννησο προβλέπει την φιλοξενία 4.500 προσφύγων και μεταναστών. Οι πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε διαψευσθεί θέλουν τους πρόσφυγες να οδηγούνται στο ΚΕΕΜ Σπάρτης και στο Γύθειο. Σε δεύτερο πλάνο βρίσκονται το στρατόπεδο πεζικού στην Τρίπολη, καθώς επίσης και το πεδίο βολής στα Πυργιώτικα Ναυπλίου.

ΔΤ: «Ούτε ένας μετανάστης στο ΑΝΟΙΚΤΟ κέντρο κράτησης στην Κόρινθο. Η κυβέρνηση να σταματήσει να ψεύδεται»

Πριν αλέκτορα φωνήσαι επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι για πλήρη ανυπαρξία σχεδίου από την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα. Και σήμερα, την ώρα που φαίνεται πια ότι η βόμβα σκάει στα δικά τους χέρια, συνεχίζουν να ψεύδονται, μην μπορώντας να δικαιολογήσουν τις υπαναχωρήσεις τους από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Μετά την χθεσινή κρίση στη Μόρια, χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, επανέρχεται σήμερα η κυβέρνηση προαναγγέλλοντας την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων και την εκπόνηση δύο προγραμμάτων για μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Κι όμως! Αυτά λέει , αντίθετα πράττει!

Καλούμε σήμερα την κυβέρνηση να τιμήσει τον προεκλογικό και δημόσιο λόγο της. Η ανοικτή δομή που κατασκευάζεται στην Κόρινθο και έχει αρχίσει ήδη να φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες σε απαράδεκτες συνθήκες εκτός πρόβλεψης από οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία, παραμένει μέχρι και τώρα απτή απόδειξη αναξιοπιστίας και κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τόσο οι εξαγγελίες μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο και η προαναγγελία σωρείας επισκέψεων στο εξωτερικό για βοήθεια (άραγε με ποια προετοιμασία και με ποια πειστική ατζέντα;), όσο και η συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τους περιφερειάρχες της χώρας την περασμένη εβδομάδα, ομολογούν αφενός την προχειρότητα και αφετέρου την πρόθεση της κυβέρνησης να εμμείνει στον λαϊκισμό και το ψέμα.

Η «Νέα Πελοπόννησος» και ο Πέτρος Τατούλης έγκαιρα έφεραν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ζήτησαν να ληφθεί απόφαση, με σύνεση χωρίς κομματισμούς και με νηφαλιότητα.

Η διαστροφή της πραγματικότητας που επιχειρείται με καινοφανή τρόπο από το μιντιακό σύστημα της χώρας θα έχει σύντομο βίο. Όπως έχει συμβεί πάλι στο παρελθόν. Δυστυχώς για τους έχοντες την ευθύνη της διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα «δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη» κατά Σαρτρ. Για όποιον μπορεί βέβαια….»