Ξεκινά η λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα30-09-2019 11:22   

Στη Ριτσώνα της Χαλκίδας θα λειτουργήσει το πρώτο αποτεφρωτήριο της χώρας. Πρόκειται για ένα ιδιωτικό αποτεφρωτήριο που ξεκινά τη λειτουργία του στα μέσα του Οκτώβρη. Το θέμα της ταφής και της αποτέφρωσης έχει απασχολήσει τον τύπο πολλές φορές μέχρι σήμερα. Η χώρα μας μπαίνει στον κατάλογο των χωρών που διαθέτουν την απαιτούμενη εγκατάσταση για την αποτέφρωση των νεκρών με ιδιωτική πρωτοβουλία. Αναφέρουμε ότι πολλοί δήμοι έχουν κινήσει τις διαδικασίες για δημιουργία δημοτικών αποτεφρωτηρίων από την ώρα που δημιουργήθηκε το 2010 το νομοθετικό πλαίσιο, όμως μέχρι σήμερα μόνο ο ιδιωτικός τομέας φαίνεται να κατόρθωσε να απαντήσει σε ένα πάγιο αίτημα. Μέχρι σήμερα η αποτέφρωση των νεκρών γινόταν στο εξωτερικό με τεράστιο κόστος οικονομικό αλλά και συναισθηματικό για την οικογένεια, κόστος που πολλές φορές καθιστούσε  την εκπλήρωση της τελευταίας επιθυμίας του νεκρού αδύνατη.

Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος βρέθηκε στο αποτεφρωτήριο της Χαλκίδας και ενημερώθηκε για όλα τα στάδια της διαδικασίας. Σας παραθέτουμε το δελτίου τύπου της Ενωσης.

«Γεγονός αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από μέσα Οκτωβρίου και βρίσκεται στη Ριτσώνα Χαλκίδας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, μαζί με μέλη της Διοίκησης της Ένωσης απ’ όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και συναντήθηκαν με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του αποτεφρωτηρίου Αντώνη Αλακιώτη, με τον οποίον συζήτησαν για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Αποτέφρωσης.

Περιηγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν για τα στάδια και τη διαδικασία από την ανάληψη της σορού μέχρι την ολοκλήρωσή της και παράδοση της τεφροδόχου στους οικείους του θανόντος, καθώς και τη διαδικασία της αποτέφρωσης των οστών των νεκρών από τις εκταφές, καθώς και για τις υπηρεσίες διαχείρισης της τέφρας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος, δήλωσε μεταξύ άλλων «Αυτό που ζητούσαμε τόσα χρόνια, ένα αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα, είναι πλέον γεγονός. Κάθε χρόνο γίνονται πάνω από 3.500 αποτεφρώσεις στο εξωτερικό. Οι λειτουργοί γραφείων κηδειών σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται όλο και πιο συχνά μπροστά στο ζήτημα της αποτέφρωσης, που είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός.

Με το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών που θα λειτουργεί πλέον στη χώρα μας, απλοποιούνται οι διαδικασίες και μειώνεται η ταλαιπωρία για τους οικείους του νεκρού, που μέχρι πρότινος ήταν αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία.

Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών, μέσα από επιμορφωτικά συνέδρια και σεμινάρια, έχει δώσει τη δυνατότητα στους λειτουργούς – μέλη της, να εκπαιδευτούν και να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες σχετικά με την αποτέφρωση, την ταφή στη θάλασσα και στη φύση».

Ετικέτες: Αποτεφρωτήριο Χαλκίδα
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ