Υλικά

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 800-1000 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 αβγά Κτήμα Γκολέμη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο κομμένο σε κύβους
  • Ελαιόλαδο Λακωνίας
  • αλάτι, πιπέρι
  • Μπεσαμέλ

Παρασκευή

Ζεματίζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για μισό λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί, να μαλακώσει και να πιεί το νερό του.
Προσθέτουμε εκτός φωτιάς τον άνηθο, τα τυριά ανακατεμένα με τα χτυπημένα αβγά, προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο σπανάκι, προσθέτουμε και τη μισή μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
Σε ένα βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί, βάζουμε λίγο γάλα, μετά μια στρώση λαζάνια, από πάνω μια λεπτή στρώση από το μείγμα του σπανακιού, μετά πάλι μια στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση σπανακιού, προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.
Ψήνουμε στο φούρνο (που έχουμε προθερμάνει) για 40’ στους 190 βαθμούς. Στην αρχή σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, μετά τα 40΄ ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15’ στους 150 βαθμούς.