ΣΠΑΡΤΗ. Ο βουλευτής Λακωνίας του Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης απευθύνει μήνυμα για την προσπάθεια των δρομέων του Σπάρταθλον 2019.

«Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος 246χλμ που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλον αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν το μακρύ και επίπονο δρομικό ταξίδι των 246 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη ενώνοντας την Αθήνα με τη Σπάρτη. Θα διαδώσουν το μήνυμα του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.

Η φετινή διοργάνωση του 37ου Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται επίσης από την παρουσία 60 Ελλήνων Αθλητών και Αθλητριών. Ανάμεσά τους και εννέα αθλητές από τη Λακωνία, η Ειρήνη Γιάννε (αρ. 61), ο Κώστας Λαμπρινός (αρ. 242), ο Νίκος Κωσταρίδης (αρ. 183), ο Τάσος Καραμπάτος (αρ. 258), ο Γιάννης Μαλτέζος (αρ. 263), ο Παναγιώτης Βλαχάκος (αρ. 286), ο Πάνος Πολίτης (αρ. 274), ο Παναγιώτης Καραλιάς (αρ. 354) και ο Γιάννης Καραλιάς (αρ. 352).

Η σκέψη μας θα είναι μαζί τους συντροφιά στο ταξίδι τους για τον τερματισμό. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία και καλό τερματισμό στους συμμετέχοντες που τιμούν την Σπάρτη».