ΣΠΑΡΤΗ. Ο πέμπτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Σπάρτη, που αποτέλεσε παράλληλα και τον προτελευταίο του Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδος, ήταν κατά γενική ομολογία, ένας από τους καλύτερους αγώνες της φετινής –και όχι μόνο- χρονιάς, αν και δεν μεταφράστηκε αυτό σε αύξηση των συμμετοχών. Από πλευράς διοργάνωσης και συνθηκών, ήταν άρτιος, κάτι που φάνηκε και από τον συναγωνισμό σε όλες τις κατηγορίες. Οι ειδικές διαδρομές ήταν καλοσχεδιασμένες, απαιτητικές και τεχνικές όπως πρέπει, καθαρές και με πολλούς κριτές, με όλους τους αναβάτες να απολαμβάνουν τον αγώνα που διοργάνωσε ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σπάρτης.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ήταν αναμφίβολα ο Αλέξης Ζώρας, ο οποίος όχι μόνο τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία Ε2 συνεχίζοντας το αήττητο σερί του, αλλά ήταν και πρώτος Γενικής, ψαλιδίζοντας έτσι και την βαθμολογική διαφορά που είχε με τον Κακολύρη, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στην Γενική.

Με μόλις δύο αγώνες να υπολείπονται μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, είναι αυτονόητο ότι το πρωτάθλημα παίρνει φωτιά. Ανάμεσα στον Ζώρα και τον Κακολύρη, τερμάτισε άλλος ένας αναβάτης της ΚΤΜ SEE Motorex Michelin Accerbis Moto Market, ο Δημήτρης Βαρσάμης, στην Γενική –που ήταν και πρώτος στην Ε1 βάζοντας τέλος στην κυριαρχία του Κακολύρη- αποτελώντας από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Αυτή η πρώτη του νίκη στον θεσμό, επιβεβαιώνει με τον πιο πειστικό τρόπο τις εξαιρετικές προοπτικές που έδειξε πως διαθέτει από την αρχή της παρθενικής του χρονιάς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στην Ε3 κατηγορία, αξιοσημείωτη ήταν η δυναμική επιστροφή του Κυριλή, καθώς τρία χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα που είχε τρέξει (το 2016), κατάφερε να τερματίσει πρώτος και με διαφορά, χάνοντας όμως την θέση του λόγω του ότι ακυρώθηκε επειδή δέχτηκε σε ένα κομμάτι εξωτερική βοήθεια. Δεν ακυρώνεται όμως η δυναμική του και η ταχύτητά του, δύο χαρακτηριστικά που διατηρήθηκαν παρά το μεγάλο διάστημα της αποχής του. Νικητής στην Ε3 αναδείχτηκε τελικά ο Βασίλης Σιαφαρίκας, ενώ στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Γιάννης Τρίγκας, ο οποίος όμως δεν ήταν σε καλή μέρα και τερμάτισε πέμπτος, ανεβαίνοντας όμως στην τέταρτη θέση μετά τον αποκλεισμό του Κυριλή.

Τα αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να τα δείτε εδώ

Ο επόμενος αγώνας είναι στην Βέροια στις 13 Οκτωβρίου.

Χορηγός: Notospress.gr

Πηγή: motomag.gr