Υλικά

• 1 κιλό χοιρινό ωμοπλάτη, κομμένο σε φέτες, Τσικάκης - Γιαννόπουλος,
• 4 κ.σ. αλεύρι
• 1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί Αμπελώνες Γιαννόπουλου
• 1 μικρό ξερό κρεμμύδι Βατίκων ψιλοκομμένο
• 1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• Ρίγανη ή θυμάρι
• Χυμός λεμονιού
• Αλάτι – Πιπέρι
• Ελαιόλαδο Λακωνίας
• Μια μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
• Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα


Παρασκευή

Κόβετε το χοιρινό σε φετάκια ή κομματάκια και το πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά.
Σβήνετε το κρέας με το κρασί, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε αλάτι, τη μουστάρδα, την πιπερίτσα (προαιρετικά), ανακατεύετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη θεμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει με το λάδι του.
Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με το φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.