ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή το δωρεάν πενθήμερο επιχειρηματικότητας GreenHouse Workshop που θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη από 8 έως 12 Οκτωβρίου το notospress.gr εξασφάλισε μια συνέντευξη από τη Σοφία Φουκαράκη, Assistant Project Manager στο AHEAD του Alba Graduate Business School, το οποίο και διοργανώνει αυτή τη δράση.

Ερ: Κυρία Φουκαράκη, ποιούς αφορά το σεμινάριο;

Το GreenHouse Workshop είναι ανοιχτό για όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα. Ανεξάρτητα από το αν έχετε κάποια επιχειρηματική ιδέα ή υφιστάμενη επιχείρηση, μέσα από το workshop θέλουμε να σας φέρουμε πιο κοντά στην επιχειρηματική σκέψη και δράση.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό 2ήμερο για την επιχειρηματικότητα. Βασίζεται σε σύντομα σεμινάρια, πρακτική εφαρμογή και ομαδική εργασία. Οι συμμετέχοντες κερδίζουν γνώση και έχουν την ευκαιρία να την εφαρμόσουν πρακτικά στην ιδέα τους.

Ερ: Τι απήχηση έχει συνήθως;

Σε κάθε πόλη συμμετέχουν 20-25 άτομα ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να ακουστούν όλοι όσοι βρίσκονται εκεί και να μπορεί να γίνει διάλογος κατά τη διάρκεια του workshop.

Ερ: Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επιχειρήσει μετά από ένα σεμινάριο σας;

Έχουμε αρκετές περιπτώσεις που οι συμμετέχοντες επιχείρησαν μετά τη συμμετοχή τους. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα μας σε 6 πόλεις ανά την Ελλάδα. Παραδείγματα από επιχειρηματίες μπορεί κανείς να βρει στο site μας www.venturegarden.gr

Ερ: Στην Σπάρτη ποιός σας συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η κοινωνία της Σπάρτης έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια μας. Με τη συνεργασία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης και του Sparti Tech Lab, αλλά και με την ομάδα Activate Now θα πραγματοποιήσουμε διάφορες δράσεις στην πόλη. Ταυτόχρονα την προσπάθεια μας στηρίζουν ο δήμος Σπάρτης και το Επιμελητήριο Λακωνίας, αλλά και τοπικοί επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στις δράσεις μας. Όλα αυτά βέβαια δε θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα χωρίς την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative)

Ερ: Ταξιδεύετε όλη την Ελλάδα με αυτά τα σεμινάρια, τι σας έχει κάνει εντύπωση;

Μας έχει κάνει εντύπωση σε αρκετές πόλεις που έχουμε επισκεφθεί, πως κόσμος που ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα δεν γνωρίζεται μεταξύ του. Μέσα από την συμμετοχή στο GreenHouse Workshop βρίσκονται κοντά με άλλους επιχειρηματικά ανήσυχους ανθρώπους, όπου ανταλλάσσουν απόψεις για τις ιδέες τους. Επίσης το αίσθημα της συνεργασίας είναι πολύ έντονο, και οι συμμετέχοντες νιώθουν ότι είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου μπορούν να μοιραστούν κοινούς προβληματισμούς.