Το θέμα του ΕΠΑΛ Σπάρτης φέρνει στη Βουλή ο Σταύρος Αραχωβίτης26-09-2019 13:36   

ΣΠΑΡΤΗ. Ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απεύθυνε ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης για το θέμα που έχει προκύψει με τις εγγραφές των μαθητών στο ΕΠΑΛ Σπάρτης. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις αφού διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του πρώτου εκπαιδευτικού μήνα και λύση δεν έχει βρεθεί. Σας παραθέτουμε την ερώτηση του κυρίου Αραχωβίτη που συνυπογράφουν οι κύριοι Αβραμάκης Ελευθέριος και Βαρδάκης Σωκράτης και οι κυρίες Τζούφη Μερόπη και Χρηστίδου Ραλλία.

«Από τις 2 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου έγιναν νέες εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ της  χώρας. Δυστυχώς όμως οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να ενταχθούν στα ήδη εγκεκριμένα τμήματα του ΕΠΑΛ (τομείς και ειδικότητες), με αποτέλεσμα οι περίπου 60 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης να βρίσκονται μετέωροι μια εβδομάδα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και το Υπουργείο Παιδείας «κλείδωσαν»  τη δύναμη του σχολείου με βάση τα στοιχεία του Ιουλίου, παρόλο που δόθηκε η δυνατότητα εγγραφών τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται οξυμένο πρόβλημα με την ένταξη των μαθητών που έκαναν εγγραφή και μεταγραφή τον Σεπτέμβριο.

Εκτός από αυτό, δεν εφαρμόζουν το νόμο για τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα στα ΕΠΑΛ, 25 τον αριθμό, με τμήματα ακόμη και 30, που έχουν διαμορφωθεί με την εγγραφή των νέων μαθητών, με την αιτιολογία ότι θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό.

Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση του, έχει δηλώσει ότι έχει εξασφαλίσει  πιστώσεις  για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών και την κάλυψη όλων των κενών, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την δικαιολογία ότι θα χρειαστεί επιπλέον προσωπικό,

ερωτάται η κυρία Υπουργός:

•             Τι θα γίνει με τους μαθητές, θα ενταχθούν στα τμήματα ή πρέπει να αποχωρίσουν από το ΕΠΑΛ;

•             Θα αρθούν από το Υπουργείο όλοι αυτοί οι περιορισμοί που δυσχεραίνουν την ένταξη μαθητών στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση;

•             Θα καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό εξ αίτιας της κινητικότητας των μαθητών προς τα ΕΠΑΛ και με δεδομένο ότι θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό έτος –Τάξη μαθητείας» στο αμέσως επόμενο διάστημα;»

Ετικέτες: 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης Σταύρος Αραχωβίτης
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ