ΚΕΦΑΛΑΣ.Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, με την κανονική άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, μετέβη στο χωριό Κεφαλάς, του νομού Λακωνίας, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ιερούργησε στον εκεί Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, πλαισιούμενος από τον αρχιμ. π. Ευστάθιο Πορφύρη, ιεροκήρυκα της Ι.Μητροπόλεως Μονεμβασίας και τον πολιό εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού π. Βασίλειο Κυριακούλια.

Ο λόγος της μεταβάσεως του Σεβασμιωτάτου μας στο χωριό αυτό ήταν η μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, τέλεση Ιερού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Δημητρίου Μαστρογιαννόπουλου (+1998), ιατρού Ω.Ρ.Λ., καταγομένου από τον Κεφαλά, κατά σάρκα πατρός του λογίου κληρικού π. Ηλία Μαστρογιαννοπούλου, ήδη άγοντος το 102ο έτος, κατοικούντος στην Αθήνα, του και πνευματικού πατρός του Σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Πρό του μνημοσύνου, ο Σεβ. αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αειμνήστου ιατρού. Συγκεκριμένα είπε ότι: «Ο Δημήτριος Μαστρογριαννόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με πλούσια καρδιά σε συναισθήματα αγάπης προς τον πλησίον, ευχάριστος και συνάμα σοβαρός, καλός επιστήμων με σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Παρισίων, Βερολίνου και Βιέννης και με δική του Κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Είχε νυμφευθεί την Μαρία Ματθοπούλου από την Γορτυνία και είχε αποκτήσει δυο τέκνα την Σταματία και τον Ηλία, τον μετέπειτα κληρικό». Ο Σεβ. κατέληξε ότι: «Από το χωριό αυτό ανεδείχθη μια χριστιανική προσωπικότητα, ένας επιστήμονας της προσφοράς γι’αυτό και όλοι εμείς τον τιμούμε».