ΓΥΘΕΙΟ. Κυριακή 21 Απριλίου εγκαινιάζεται ο βιολογικός καθαρισμός Γυθείου. Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Παζαριού σπάει κεντρικός αγωγός του δικτυού αποχέτευσης και γεμίζουν οι δρόμοι και η θάλασσα υγρά λύματα. Τα συνεργεία του δήμου μαζί με την πυροσβεστική σπεύδουν να διορθώσουν το πρόβλημα και ακολουθεί επείγουσα ανακοίνωση από το Δημαρχείο που μιλάει για άμεση αποκατάσταση της ζημιάς. Το notospress.gr επικοινώνησε με την αντιπολίτευση του Δήμου, με τον κύριο Κυριάκο Μιχαλολιάκο, τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας» που μας μίλησε για τις προθέσεις της αντιπολίτευσης για την επόμενη μέρα.

« Υπάρχει ένα σύστημα βιολογικού καθαρισμού της πόλης, ένα έργο που έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί ο οποίος αποδεικνύεται με την πάροδο του χρόνου προβληματικός. Έχει κάνει δυο τρεις φορές μικρά και τελευταία ένα πολύ μεγάλο ρήγμα. Ένα ρήγμα πλήγμα για την πόλη του Γυθείου, διότι βγήκε μεγάλη ποσότητα λυμάτων. Συνέπεσε και με το Παζάρι με εμπόρους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επλήγησαν όπως φυσικά και η εικόνα της πόλης μας.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει παραληφθεί από επιτροπή νόμιμη, με μηχανικούς του δήμου και επικεφαλής πολιτικό προσωπικό. Από τη στιγμή που παραλήφθηκε, σημαίνει ότι ήταν άρτιο. Είχε ελεγχθεί και ήταν ένα έργο έτοιμο να δοθεί στην υπηρεσία των πολιτών.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση θα βάλει το θέμα του βιολογικού σαν το μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης για να δούμε τι γίνεται. Όχι για να αποδώσουμε ευθύνες, οι οποίες φυσικά θα αποδοθούν, αλλά για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Γιατί αν επαναληφθεί αυτό, μπορεί να γίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα και να κάνει καταστροφή στην πόλη.

Υπάρχουν επιτροπές ελέγχου των δημοσίων έργων μεταγενέστερες της παραλαβής. Να απευθυνθούμε σε αυτές για να δούμε τι γίνεται. Είναι πολύ εξειδικευμένα ζητήματα αυτά και δεν μπορούν να τα ξέρουν ούτε οι σύμβουλοί ούτε οι εμπλεκόμενοι πολιτικά.»