Η στήλη που έχει καθιερώσει το notospress.gr υπο τον τίτλο flashback αξιοποιεί φωτογραφίες από το αρχείο της εφημερίδας «Λακωνική Επικαιρότητα» αλλά και άλλων, προκειμένου να φρεσκάρει στη μνήμη μας στιγμές ιδιαίτερες.

Συχνά οι αναφορές μας αφορούν ανθρώπους που συναντούσαμε καθημερινά, ανταλλάσαμε καλημέρες και είμαστε συνοδοιπόροι στη ζωή της πόλης. Ο «Σερίφης» της Σπάρτης αλλά και ο Γιώργος ο Ιατρίδης

Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αυτά τα θέματα έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Όπως και δεν είναι παράξενο που κάποιοι από εσάς τα παρακολουθείτε με ενδιαφέρον ίσως και αγάπη…

Ο συνεργάτης του τύπου της Σπάρτης Βαγγέλης Μητράκος, για μια ακόμα φορά έρχεται να συμβάλει με την εμπειρία, τη γνώση και κυρίως την ευαισθησία του.
Διορθώνει το επώνυμο του Γιώργου σε Ιατρίδης και μας θυμίζει υπέροχα ότι αυτή η πόλη είχε ανθρώπους που δεν πρέπει να ξεχαστούν, είτε ήταν ταπεινοί, είτε διακεκριμένοι, είτε άνθρωποι του μόχθου, είτε της εξουσίας.
Έτσι λοιπόν μας δίνει τη χαρά να νιώσουμε ότι ενεργοποιούμε μνήμες και αντανακλαστικά και με το σχόλιό του έρχεται να εμπλουτίσει μοναδικά την προσέγγισή μας.

«Προς Νotospress
Σας συγχαίρω γιατί ασχολείστε με τους ταπεινούς και "μικρούς" της ζωής μας .
Ο Γιώργος (Γιωργάκος) Ιατρίδης ήταν φίλος του πατέρα μου και για αρκετά χρόνια δούλεψαν δίπλα - δίπλα με τα κασελάκια τους στη γωνία του παλιού σινεμά ΦΛΟΡΑΛ (φωτογραφία) .
Όταν πέθανε ο πατέρας μου (60 χρόνων στα 1985) επί χρόνια πολλά ο Γιωργάκος , αυτός ο τρελός όπως τον έλεγαν , πήγαινε στο νεκροταφείο, στο οστεοφυλάκιο , και άναβε κερί του πατέρα μου, όταν ΟΛΟΙ (συγγενείς και φίλοι και γνωστοί) τον είχαν ξεχάσει... Στη φωτογραφία αριστερά είναι ο πατέρας μου (Παναγιώτης Μητράκος) και δεξιά ο Γιώργάκος κάπου στα 1965.»

Βαγγέλης Μητράκος

Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς τον Βαγγέλη Μητράκο για την συνεπή, αυθεντική, και επίμονη παρουσία του στα δημοσιογραφικά πράγματα του τόπου.

ΝοtosFlashBack