ΣΠΑΡΤΗ. Λήγει στο τέλος του Σεπτέμβρη η προθεσμία υπαγωγής στις 120 δόσεις για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα και μέχρι στιγμής 3600 φορολογούμενοι από την Λακωνία έχουν υπαχθεί στο μέτρο. Η ΔΟΥ Σπάρτης βρίσκεται σε ετοιμότητα αφού περίπου 40.000 οφειλέτες μπορούν να υπαχθούν στο μέτρο και να ευνοηθούν από τις ρυθμίσεις. Το notospress.gr επικοινώνησε με την Υποδιευθύντρια κ. Ελένη Καλαμαρά για να μας μιλήσει για τις 120 δόσεις. «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ενταχθεί στο μέτρο, όπως υπάρχει και κόσμος που ακόμα δεν έχει ενταχθεί και που πρέπει να ενταχθεί, γιατί είναι ευνοϊκή η ρύθμιση. Συγκεκριμένα αν κάποιος δεν έχει μέτρα εισπρακτικά, παγώνουν όλα τα μέτρα. Δηλαδή από την ώρα που θα υπαγάγει τις οφειλές του στη ρύθμιση δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Για όσους ήδη έχουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης με την υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται αποδέσμευση των μελλοντικών κατασχέσεων εις χείρας τρίτων».

Συνεχίζοντας η κυρία Καλαμαρά μας μίλησε για τους οφειλέτες μικρότερων ποσών που ευνοούνται με την εφάπαξ εξόφληση. «Δεν υπάρχει χρηματικό όριο, αρκεί οι οφειλές να αφορούν χρήσεις μέχρι το 2018. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση εξυπηρετούνται πολύ και οι οφειλέτες μικρών ποσών που με τα χρόνια έχουν πάρει προσαυξήσεις. Με το μέτρο οι οφειλέτες δύναται να εξοφλήσουν εφάπαξ το αρχικό ποσό και οι προσαυξήσεις διαγράφονται».

Υπενθυμίζουμε ότι η υπαγωγή στις 120 δόσεις λήγει τέλος Σεπτέμβρη. Καθώς οι εφαρμογές για τα νομικά πρόσωπα άνοιξαν αρχές Σεπτέμβρη, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα είναι ανοιχτές από τον Ιούνιο η ανάγκη παράτασης είναι υπαρκτή.

Την ίδια ώρα που τα τεχνικά κλιμάκια υποστήριζαν ότι η έκτακτη ρύθμιση των 120 δόσεων θα έχει αρνητική επίπτωση στα έσοδα του προϋπολογισμού, η ρύθμιση έχει βοηθήσει τους φορολογούμενους να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους. Σε συναντήσεις τους με το Υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να αποδεχτούν τα αιτήματα και να δώσουν παράταση έως και το τέλος Οκτωβρίου, μια εξέλιξη που αναμένουμε τις επόμενες ώρες και που θα δώσει ανάσα σε πολλούς ακόμα φορολογούμενους.