KAΛΑΜΑΤΑ. Μετά την κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα, νωρίς το βράδυ της Κυριακής έγινε κατάληψη σε σχολικό συγκρότημα της Αρτέμιδος.
Ειδικότερα, άγνωστοι (πιθανότατα) μαθητές εισέβαλαν στο χώρο του σχολείου και με θρανία και κάδους απέκλεισαν τις εισόδους. Στο σημείο έφθασαν οι διευθυντές των σχολείων μαζί με καθηγητές, καθώς και δυνάμεις της Αστυνομίας, καταφέρνοντας να ανοίξουν το σχολείο και να απομακρύνουν τους καταληψίες. Όμως, η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με τους αστυνομικούς και τους μαθητές (;) να επιδίδονται σε κυνηγητό στη γύρω περιοχή. Έτσι πάρθηκε απόφαση να παραμείνουν δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να μη γίνει κατάληψη του συγκροτήματος.
Όταν, όμως, οι δυνάμεις αποχώρησαν νωρίς το πρωί, έγινε κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα, με τους πρώτους μαθητές να φτάνουν στο σημείο και να βλέπουν το σχολείο τους κλειστό.
Το κλείσιμο αιφνιδίασε ακόμα και τους μαθητές, μιας και η απόφαση πάρθηκε από κάποιους χωρίς να έχει προηγηθεί καν άτυπη ψηφοφορία, ενώ να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν γίνει εκλογές για τα 15μελή στα σχολεία.
Τελικά, ύστερα από συζητήσεις οι καταληψίες αποχώρησαν και το σχολείο άνοιξε, αλλά δεν έγιναν μαθήματα λόγω της αναστάτωσης.

Πηγή: Θάρρος