ΣΠΑΡΤΗ. Οι Επιτροπές Κατοίκων Λάκκας και Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης επανέρχονται στο θέμα μεταφοράς της Λαϊκής και τέλεσής της και στις περιοχές τους.

Κατατέθηκε στις 23/9/19 , αρμοδίως , Αίτηση προς τον Δήμο Σπάρτης με 26 υπογραφές κατοίκων , ώστε να συζητηθεί υποχρεωτικά στο δημοτικό συμβούλιο , (σύμφωνα με τον Ν.3463/2006/Άρθρο 15/Παρ. 3) το θέμα της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις περιοχές Λάκκας και Νέου Κόσμου .

Η Αίτηση αυτή υποβλήθηκε προκειμένου να υπάρξει νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στη θέση της υπ. αριθμ. 129/10-04-2019 απόφασης , η οποία ενέκρινε μεν τη μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης , αλλά (λόγω τυπικής παράλειψης προφανώς) είχε απλή πλειοψηφία των παρόντων κι όχι απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου , όπως απαιτείται για τοπικές κανονιστικές αποφάσεις , με αποτέλεσμα να ακυρωθεί κατά τον Έλεγχο Νομιμότητας από τον Συντονιστή ΑΠποκεντρωμένης Διοίκησης ΠΕελοποννήσου , Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Οι κάτοικοι , στα πλαίσια της συνέχειας του δήμου , ζητούν από το νέο δημοτικό συμβούλιο να «διορθώσει» την ακυρωμένη απόφαση λαμβάνοντας νέα θετική απόφαση με την απαιτούμενη πλειοψηφία , ώστε ένα σημαντικό θέμα της πόλης να οδηγηθεί σε υλοποίηση μετά και από τις θετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις που έχει ήδη λάβει από :

-Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης
-Την Τροχαία Σπάρτης
-Τη Δ/νση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης
-Την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σπάρτης
-Τη Δημοτική Κοινότητα Σπάρτης
-Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σπάρτης και
-Την Εννεαμελή Επιτροπή Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Λακωνίας