ΛΑΚΩΝΙΑ. Η λάκαινα Περιφερειακή Σύμβουλος κ. μαργαρίτα Σπυριδάκου, της Παράταξης του Παναγιώτη Νίκα θα έχει το γενικό πρόσταγμα και την ευθύνη για τις επετειακές εκδηλώσεις στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Η κ. Σπυριδάκου με την ανακοίνωση της ανάθεσης της συγκεκριμένης αρμοδιότητας, προέβη σε δήλωση.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την ευθύνη της διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Η Πελοπόννησος , ο Μοριάς, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και συνέβαλλε τα μέγιστα στην Παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους.
Το έθνος μας άλλωστε επιβίωσε μέσα στους αιώνες και κάτω από διάφορους κατακτητές γιατί οι Έλληνες διατηρήσαμε τη συνείδηση της ιστορικής μας συνέχειας παράλληλα με τη γλώσσα και τη θρησκεία μας.
Αυτά θα μας κρατήσουν ενωμένους και σήμερα που οι προκλήσεις για την πατρίδα μας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα είναι μεγάλες.
Το πόσο μεγάλη ήταν και είναι διαχρονικά η ισχύς της ελληνικής ταυτότητας φαίνεται και απ' αυτά που αναφέρει ο μεγάλος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο "Γέρος του Μοριά", σε επιστολή του προς τον Ιμπραήμ:
"Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ’ ντο από τον νου σου."
Θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό για να αναδείξουμε τη βαριά ιστορική μας κληρονομιά.
Μαζί θα πετύχουμε!»

Μια δεύτερη σημαντική θέση που ανέλαβε η κ. Σπυριδάκου είναι αυτή του μέλους της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νεκτάριος Καλαντζής αναφέρει σχετικά:
«Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών (Ε.Ν.Α.) Ελλάδος εδώ και πέντε χρόνια με δράση σε όλη τη χώρα, αποτελούμενη από νέους αιρετούς, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, αντιπεριφερειάρχες, έπαρχους και αντιδημάρχους από όλη την Ελλάδα, πιστεύοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει καινούργιους και καινοτόμους τρόπους ανάπτυξης και ανάδειξης των τοπικών κοινωνιών, συνεχίζει για ακόμη μια αυτοδιοικητική περίοδο τις παρεμβάσεις της σε όλη την Ελλάδα.
Με την ήδη παρουσία εκατοντάδων νέων ανθρώπων, αιρετών, από κάθε σημείο της Ελλάδος, μιας και αποτελείται η ΕΝΑ από νέους αυτοδιοικητικούς από το Καστελόριζο ως την Θράκη και από την Κέρκυρα ως την Κρήτη, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ως νέο μέλος της, την Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Περιφερειακή Σύμβουλο Λακωνίας και την καλωσορίζουμε στην πιο επιτυχημένη πρωτοβουλία που έχει γίνει στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, με παρέμβαση σε όλη την Ελλάδα και με τους νέους μπροστά.
Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος(Ε.Ν.Α.)»