ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Για δύσκολο βράδυ κάνουν λόγω οι πολίτες από την Μονεμβάσια. Όπως αναφέρουν αλλά και δείχνουν μέσα από video, οι κολώνες της ΔΕΗ έσκαζαν κι έπαιρναν φωτιά η μία μετά την άλλη. Εύλογη η ανησυχία και η αγανάκτηση των πολιτών για τον κίνδυνο ατυχήματος, πυρκαγιάς και διακοπής της ηλεκτροδότησης την Πέμπτη 19/919.

Πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει εδώ και μια δεκαετία. Οφείλεται κατά την εκτίμησή τους στην συσσώρευση αλάτων και υγρασία στα καλώδια λόγω κακοκαιρίας, κοντά στην ακτή. Αν η βροχή, δεν πλύνει - με τη σειρά της - τα καλώδια, τότε παρατηρείται το φαινόμενο του βραχυκυκλώματος που πολλές φορές προκαλεί και πυρκαγιά. Αυτή τη φορά η Μονεμβάσια έμεινε για ώρα χωρίς ρεύμα ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά.

Οι αρχές πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να διορθωθεί η κατάσταση ριζικά διότι δεν αποκλείεται κάποιες πυρκαγιές που στοίχισαν στη Λακωνία να οφείλονται στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τονίζουν μάλιστα οι πολίτες ότι ένα τουριστικός προορισμός όπως η Μονεμβάσια δεν μπορεί να μένει χωρίς ρεύμα.