ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος «Σπαρτιάτες δρομείς» με επιστολή του επισημαίνει:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα δημοσιεύματα του τύπου, ότι οι Λάκωνες Σπαρταθλητές αιτήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης την λειτουργία των καταστημάτων έως τις 8 μ.μ. το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου παράλληλα με τον τερματισμό των αθλητών του αγώνα, δηλώνουμε τα εξής:

Την 17η Σεπτεμβρίου 2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 35 αποστείλαμε ως επίσημος δρομικός σύλλογος έγγραφο στον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης με αίτημα την αλλαγή ημερομηνίας και ώρας λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Πόλης . Το αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό με την δικαιολογία πως είχε λάβει νωρίτερα απόφαση το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης .
Την 11η Σεπτεμβρίου 2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 38 σε συνάντησή μας με το νέο Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα κατόπιν προσκλήσεώς μας για να παραθέσουμε τις προτάσεις μας για την βελτίωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται την περίοδο διεξαγωγής του Σπάρταθλον, προτείναμε ξανά την αλλαγή ημερομηνίας και ώρας λειτουργίας των καταστημάτων. Σας παραθέτουμε επομένως την πρότασή μας όπως ακριβώς διατυπώθηκε τόσο στον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης το 2018 όσο και στην νέα Δημοτική Αρχή το 2019 :

Θα θέλαμε να σας προτείνουμε αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της καθιερωμένης εκδήλωσης «Σπάρτη ανοιχτή Πόλη» που πραγματοποιείται την περίοδο των παράλληλων εκδηλώσεων του Σπάρταθλον. . Δεδομένης της κοινής προσπάθειας για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς όσο και της τουριστικής ανάδειξης του τόπου μας , προτείνουμε η διεξαγωγή να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και όχι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 για τους εξής λόγους.
• Με την διεξαγωγή της εκδήλωσης την Παρασκευή η κούραση τόσο των εμπόρων όσο και των υπαλλήλων που εργάζονται σ’ αυτές κορυφώνεται το Σάββατο , την ημέρα τερματισμού του αγώνα Σπάρταθλον. Αυτό έχει ως συνέπεια την αποχή πολλών συμπολιτών μας από το χώρο του τερματισμού .
• Η συσσωρευμένη κούραση όλων , απαξιώνει ταυτόχρονα και την τελετή λήξης του αγώνα που πραγματοποιείται στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης και δημιουργεί αίσθημα νεκρής πόλης , μια ιδιαίτερα άσχημη εικόνα τόσο για τους αθλητές όσο και για τους συνοδούς και επισκέπτες του τόπου μας.
Προτείνουμε επομένως τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της εκδήλωσης ακριβώς μετά το πέρας των απονομών και της τελετής λήξης του αγώνα , δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές και συνοδούς τους να γνωρίσουν τόσο τα καταστήματα της πόλης μας , όσο και να διασκεδάσουν μαζί μας , αφού είναι δεδομένη η υπερένταση που τους διακατέχει λόγω αγώνα και επιβεβλημένο το περπάτημα στους δρόμους της πόλης για λόγους αποθεραπείας .
Οι πολίτες της Σπάρτης και των γειτονικών πόλεων , θα μπορούν να επιβραβεύσουν την προσπάθεια των αθλητών στηρίζοντάς τους τόσο την ώρα του τερματισμού όσο και κατά την τελετή λήξης , όντας λιγότερο καταβεβλημένοι από την κούραση της προηγούμενης ημέρας.
Συμπερασματικά θεωρούμε πως η επιλογή του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης έχει τα ίδια μειονεκτήματα με αυτά που περιγράφονται στην επιστολή και θεωρούμε πως απαξιώνει ακόμα περισσότερο την ενθάρρυνση των αθλητών κατά το τερματισμό τους χωρίς να αποφέρει έσοδα στις τοπικές επιχειρήσεις.»

Με εκτίμηση
Το ΔΣ Σπαρτιατών Δρομέων.

Με εκτίμηση

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

spartanrunners@yahoo.gr