ΠΑΤΡΑ. Τα αναγκαία έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν συζητήθηκαν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Στην σύσκεψη που είχε σαν κεντρικό θέμα τα αναγκαία έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής συμμετείχε και ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κύριος Πελετίδης τόνισε: «Είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε την διεκδίκηση για την χρηματοδότηση από το κράτος των έργων για την προστασία από τις πλημμύρες, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος της Πάτρας έχει αρκετούς χειμάρρους, που είναι αναγκαίο να παραμένουν καθαροί για να αποφεύγονται οι πλημμύρες. Η ευθύνη για τον καθαρισμό τους άπτεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμαρχος Πάτρας μίλησε και γι’ αυτό το θέμα: «Όπου η Περιφέρεια έχει δυσκολία να ανταποκριθεί, πρέπει έγκαιρα να ενημερωνόμαστε για να παρεμβαίνουμε με τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου. Γιατί για μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.»

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Πελετίδης μίλησε και για τα οδικά έργα που γίνονται στην περιοχή τονίζοντας. «το άλλο τεράστιο ζήτημα είναι η Ολυμπία οδός και τα έργα που εξελίσσονται για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, που προκαλούν σοβαρούς κινδύνους στις περιοχές Ψαθόπυργο, Αραχωβίτικα, Άγιο Βασίλειο και Ρίο. Δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα, ώστε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης να διευθετηθούν τα νερά και να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.Θα ζητήσουμε άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση, για να ενημερωθούμε εάν έχουν ανατεθεί τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους».

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, τονίζοντας ότι «η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής. Για μελέτες και παρεμβάσεις στα δημόσια κτίρια, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ και δεν γίνονται προσλήψεις άνεργων μηχανικών για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, γιατί δεν στις προτεραιότητές τους». Αναφέρουμε ότι στην σύσκεψη μαζί με τον Δήμαρχο ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ανδρέας Αθανασόπουλος.