ΣΠΑΡΤΗ. To Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» στα πλαίσια των εκδηλώσεων και προγραμμάτων του, εγκαίρως, είχε αναδείξει την προσφορά του Δημητρίου Καλοειδή, αφιερώνοντας μια βραδιά και αποδίδοντας την τιμή που του αναλογούσε, τόσο στον ίδιο όσο και στη συζυγό του.

Στην διοργάνωση του 2017, στο Κτήμα Νερόμυλος, η Επιτροπή Διοργάνωσης του Φεστιβάλ μετά από κοινή εισήγηση του προέδρου Χρήστου Αλεξάκου και της αντιπεριφερειάρχου κ. Τζανετέα, αποφάσισε να αποδώσει τα οφειλόμενα στον Λάκωνα δωρητή.

Μάλιστα η σχετική εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της κεντρικής εκδήλωσης του Φεστιβάλ, ενώπιον 2.000 πολιτών κι εκπροσώπων αρχών. Την τιμητική αναγνώριση του έργου του ζεύγους Καλοειδή ανήγγειλε στο κοινό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Έχει μεγάλη σημασία τόσο για εκείνον που αποδέχεται όσο και για εκείνους που αποδίδουν την τιμή, αυτή η πράξη αναγνώρισης να γίνεται όσο το τιμώμενο πρόσωπο ζεί. Αυτή ήταν μια από τις σημαντικές στιγμές του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» που προαναγγέλει στο αρχειακό video η συντονίστρια του Φεστιβάλ Γαρυφαλία Γεωργακοπούλου.

Δείτε πως αποδέχεται την τιμή η κ. Γεωργία Καλοειδή.