Σας παραθέτουμε συλλυπητήρια μηνύματα που απεστάλησαν στο notospress.gr

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε σήμερα έναν πρωτοπόρο Λάκωνα πατριώτη, με έμπρακτα μεγάλη προσφορά και αμέριστη αγάπη προς τον τόπο καταγωγής του, το Δημήτρη Καλοειδή, έναν ξεχωριστό, ταλαντούχο και επιτυχημένο άνθρωπο της Ομογένειας, μα πρωτίστως αποχαιρετούμε έναν υποδειγματικό και άξιο επιχειρηματία.

Πνεύμα δημιουργικό ο Δημήτρης Καλοειδής, οραματίστηκε και δημιούργησε το πεντάστερο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa, ένα πρότυπο χώρο φιλοξενίας, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στον τουρισμό υψηλού προφίλ, στη Λακωνία.

Η πρόσφατη απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή συγκλόνισε βαθύτατα όλους μας και δύσκολα αναπληρώνεται. Αφήνει πίσω του όμως ως παρακαταθήκη, μία διαδρομή συνέπειας και υποδειγματικής προσφοράς στον τομέα της ξενοδοχίας.

Αποχαιρετούμε σήμερα αυτόν τον σπουδαίο Άνθρωπο και ευχόμαστε ολόψυχα το σπουδαίο έργο του να είναι φάρος έμπνευσης για τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και πυλώνας σταθερότητας στην δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους του και στους συνεργάτες του.

Να είναι αιωνία η μνήμη του.

Διοικητικό Συμβούλιο Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης

Οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Σπάρτης αποχαιρετούν το Δημήτριο Καλοειδή στο ταξίδι του για την άλλη ζωή. Υπήρξε ένας ωραίος Έλληνας. Υπήρξε ένας μεγάλος Λάκωνας. Υπήρξε αληθινός πατριώτης. Άνθρωπος της δημιουργίας και της προόδου μεγαλούργησε και διέπρεψε, όπου κι’ αν βρέθηκε. Η ζωή και το έργο του ας γίνουν κληροδότημα αξιών ζωής και αλήστου μνήμης, για τώρα και για το μέλλον.

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, με την αγγελία του θανάτου του Δημητρίου Καλοειδή, εκφράζει την λύπη του για την απώλεια του επιφανούς ομογενούς Λάκωνα και δωρητή του Συλλόγου.

Ο Δημήτριος Καλοειδής με το έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και τις αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ομογένεια, στην εκκλησία και σε οργανισμούς και φορείς στις ΗΠΑ αλλά και στην Λακωνία, απέδειξε ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον τόπο δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων.

Μαζί με τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγο και στους οικείους του εκλιπόντα, το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης αποφάσισε να καταθέσει, αντί στεφάνου, το συμβολικό ποσό των 100€ υπέρ του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης.

Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος

Το Δ.Σ. του Σπαρτιατικού Γ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να αποχαιρετήσει τον εκλιπόντα Δημήτριο Καλοειδή εκφράζοντας δημόσια τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη για την προσφορά του. Μια προσφορά που, στις διάφορες μορφές της, αγκάλιασε όχι μόνο τον τόπο του, όχι μόνο την ομογένεια, αλλά τον ελληνισμό ολόκληρο. Και βεβαίως η προσφορά του αγκάλιασε και το σύλλογό μας. Είμαστε διπλά ευγνώμονες. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Γεωργία.

«Έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του μεγάλου Λάκωνα ομογενή και ευεργέτη Δημητρίου Καλοειδή».

Από το πρακτικό 37/16-09-2019 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπάρτης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, κατά την τακτική του συνεδρίαση, μετά το άγγελμα του θανάτου του μεγάλου Λάκωνα ομογενή και ευεργέτη Δημητρίου Καλοειδή, ενός ανθρώπου που το ήθος, η παρουσία του και η φιλανθρωπική του δράση αποτελούν πρότυπα για τον τόπο μας και προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν που ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα

  1. Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.
  2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  3. Να παραστεί ο Δήμαρχος καιαντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίουστην τελετή της κηδείας του.
  4. Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχουκαι του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Να επιδοθείτο παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος,νααναρτηθείστην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας.

Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως:

Ο πρόεδρος Δ.Σ.: Σπυρίδων Γ. Μοιράγιας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Καρμοίρης Ιωάννης (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Γρηγόρη Δήμητρα (Γραμματέας Δ.Σ.), Αγαθίας Παναγιώτης, Αναστασάκος Ηλίας, Αποστολάκος Δημήτριος, Αργειτάκος Σταύρος, Βαγιακάκου –Δογαντζή Αδαμαντία, Βακαλόπουλος Μιχαήλ, Βαλιώτης Ευάγγελος, Βλάχος Γεώργιος, Βλήτας Νικόλαος, Βουνάσης Αλέξανδρος, Δαράκη Ελένη, Δεδεδήμου Γεωργία, Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου Γεωργία, Καλομοίρης Αντώνιος, Κανακάκος Χρήστος, Κανελλόπουλος Γεώργιος, Καπονικολός Δημήτριος, Καράντζαλη–Παπασταθάκη–Σταθάκη Παναγιώτα, Καρλαύτης Αθανάσιος, Κονίδης Γεώργιος του Βασ., Κονίδης Γεώργιος του Ιωαν., Κουρεμπής Γεώργιος, Κουρτσούνης Παναγιώτης, Κυριακούλιας Παναγιώτης, Μαντζουράνης Ιωάννης, Μενούτης Βασίλειος, Μιχελόγγονας Αθανάσιος, Μπουγάδης Χρήστος, Παπανικολάου Δήμητρα, Πατσιλίβας Θεμιστοκλής, Πλειώτας Χρήστος, Πριστούρης Παναγιώτης, Σουμάκης Ιωάννης, Σταμάτης Κων/νος, Τσούκλερης Νικόλαος, Φλώρος Νικόλαος.

Πέτρος Δούκας – Δήμαρχος Σπάρτης

«Έφυγε’ σήμερα το πρωί ο σπουδαίος ομογενής πατριώτης και μεγάλος ευεργέτης της Σπάρτης Δημήτρης Καλοειδής! Το 1974 μετανάστευσε από τη Πετρίνα στη Νέα Υόρκη, όπου με το προοδευτικό μυαλό του και πολύ σκληρή δουλειά ξεκίνησε ανοίγοντας ένα μικρό εστιατόριο και μετά αλυσσίδα καταστημάτων! Με τη σύζυγό του Γεωργία, που πάντα δίπλα του του έδινε δύναμη, με τις πρώτες κιόλας επιχειρηματικές τους επιτυχίες, επιδόθηκαν αμέσως στο φιλανθρωπικό τους έργο! Ας είναι παράδειγμα για όλους μας! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!
Ο Δήμος Σπάρτης θα τον τιμήσει όπως του αξίζει!!»

Βαγγέλης Βαλιώτης - Επικεφαλής της Παράταξης Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Λάκωνα πατριώτη, Δημητρίου Καλοειδή, ευεργέτη του τόπου μας.

Η Λακωνία ,που τόσο αγάπησε ,με τις μνήμες της να τον συντροφεύουν όλα τα χρόνια στην ξενιτιά , δεν θα τον ξεχάσει ποτέ, όχι μόνο για τις ευεργεσίες του, αλλά για την καλοσύνη και την απλότητά του.

Με κόπο, αγώνα και σκληρή δουλειά κατάφερε μακριά από την πατρίδα του πολλά .

Η Λακωνία όμως, ήταν κομμάτι της ζωής του και προσπάθησε με πολλούς τρόπους να την βοηθήσει κάνοντας αξιοθαύμαστες δωρεές προς την εκκλησία και συλλόγους.

Το ήθος του, η συνέπεια, η επαγγελματικότητα και η παρουσία του στο χώρο του τουρισμού, αποτελούν ένα ξεχωριστό παράδειγμα.

Κατασκεύασε το ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort & Spa στο Μυστρά, αλλάζοντας τα πάντα στο χώρο της διαμονής στη Σπάρτη.

Οι πράξεις του ήταν αξιέπαινες ,η στάση της ζωής του και η χαμηλών τόνων προσωπικότητά του, αποτελούν στοιχεία ενός ευγενούς ανθρώπου με αρχές και παράδειγμα προς μίμηση.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει.

Αιωνία του η μνήμη.»

Σταύρος Αραχωβίτης - Βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ

Ένας σπουδαίος Λάκωνας της Διασποράς δεν είναι μαζί μας πλέον.

Ο Τζίμης Καλοειδής από την Πετρίνα στην Αμερική, εργάζεται σκληρά, διαπρέπει και προσφέρει στην Ομογένεια αλλά και στη γενέτειρα, πάντα ανιδιοτελώς, σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο.
Συμβάλλει στην διάδοση της ελληνικής παιδείας στην Αμερική με την δημιουργία ελληνικών σχολείων.
Αγαπάει την τέχνη και δημιουργεί στον Μυστρά ένα έργο που αναβαθμίζει την φιλοξενία στο νομό.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο του Γεωργία και στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Ας μείνει η μνήμη του ζωντανή δια μέσου της δράσης του.

Νεοκλής Κρητικός – Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Με συγκίνηση και θλίψη έμαθα για το στερνό ταξίδι του συμπατριώτη μας.

Ο Δημήτρης Καλοειδής, ήταν ένας ζεστός, ξεχωριστός άνθρωπος με ήθος,

αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, με καθαρότητα και ειλικρίνεια στο βλέμμα και ζεστασιά

ψυχής.

Υπήρξε γνήσιος πατριώτης κι άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο νομό μας.

Τον αποχαιρετώ με τον οφειλόμενο σεβασμό αλλά κι ευγνωμοσύνη για όσα

προσέφερε στον τόπο μας.

Τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην πολυαγαπημένη του σύζυγο

Γεωργία.

Καλό του ταξίδι. Καλό Παράδεισο να έχει.

Αδαμαντία Τζανετέα – Περιφερειακή Σύμβουλος

Το δρόμο για «τις γειτονιές των Αγγέλων» πήρε ένας σπουδαίος, απλός και καλοσυνάτος άνθρωπος, ένας ευπατρίδης Λάκωνας ο Δημήτριος Καλοειδής.

Η ορμή του αετού που φώλιαζε μέσα του τον οδήγησε να αφήσει την Πετρίνα και να πάει στην Αμερική και εκεί να γίνει ένας απόλυτα επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.

Όμως τον τόπο που πρωταντίκρυσε τον ήλιο και βίωσε του Ταϋγέτου την αύρα τον κουβαλούσε και τον αναπολούσε στην νέα του πατρίδα… Τούτος ο νόστος τον οδήγησε να γίνει ένας μεγάλος Ευεργέτης της Λακωνίας μας και των ανθρώπων της.

Η χριστιανική του πίστη τον έκανε να συνδράμει αθόρυβα τόσο ανθρώπους που του ζητούσαν την βοήθεια όσο και την Εκκλησία στο φιλανθρωπικό της έργο.

Ήταν τυχερός γιατί στην πραγμάτωση των στόχων του είχε ένα ακλόνητο στήριγμα, την σύζυγό του την κ. Γεωργία, η οποία ήταν συνδημιουργός των έργων του.

Είναι τιμή μου που γνώρισα αυτό το ζευγάρι πρότυπο, αγωνιστών και συντρόφων.

Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά για τον Δημήτρη Καλοειδή αλλά δεν χρειάζεται εγκώμια ένας άνθρωπος που έγραψε ιστορία και άφησε ίχνη ανεξίτηλα με τα έργα του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Γεωργία και στους οικείους του.

Πέτρος Τατούλης – Επικεφαλής Συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος»

«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή, ενός σπουδαίου Λάκωνα της διασποράς, με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και κυρίως κοινωνική προσφορά.

Υπήρξε παράδειγμα αφοσίωσης και συνέπειας στα ιδανικά που πρέσβευε και δίδαξε ήθος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Διέπρεψε στην Αμερική όπου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό στοιχείο και παράλληλα τίμησε τη Λακωνική του καταγωγή καθώς το ενδιαφέρον του για την πατρώα του γη ήταν διαρκές και έντονο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία και τους οικείους του».

Θανάσης Δαβάκης - Βουλευτής Λακωνίας

"Σε λίγο η γη της Λακωνίας, θα δεχθεί έναν Άνθρωπο που την αγάπησε, την τίμησε και την ευεργέτησε!

Σ’ ευχαριστούμε για πολλά..! Κυρίως όμως γιατί με το παράδειγμά σου έδειξες στους νεότερους, ότι όλα κερδίζονται με προσπάθεια, πίστη και διαρκή αγώνα!

Το Μαράκι σ’ ευχαριστεί για την κούκλα και θα σε θυμάται...

Κουράγιο και δύναμη στον άνθρωπό σου και συνοδοιπόρο μιας ζωής..!

Καλό Ταξίδι!"

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού με οδύνη πληροφορήθηκε την απώλεια του μεγάλου Λάκωνα και φωτισμένου Έλληνα Δημητρίου Καλοειδή, ηγετικής προσωπικότητας της Ελληνικής Ομογένειας με τεράστια προσφορά στον Ελληνισμό.

Το Ινστιτούτο μας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και δεν θα λησμονήσει ποτέ την πολύπλευρη στήριξη που του προσέφερε ο Δημήτριος Καλοειδής σε χαλεπούς καιρούς συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνέχιση της λειτουργίας και της προσφοράς του στην επιστήμη, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό της πατρίδας μας.

Στην αγαπημένη και αφοσιωμένη του σύζυγο κυρία Γεωργία Καλοειδή εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας. Το όνομα και το έργο του Δημητρίου Καλοειδή θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του Ινστιτούτου και στη μνήμη όλων μας.

Διοικητικό Συμβούλιο Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του ξεχωριστού μέλους της κοινωνίας μας και του επιχειρηματικού κόσμου Δημητρίου Καλοειδή. Ο εκλιπών συμπολίτης μας δραστηριοποιήθηκε πολλά χρόνια στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία, αλλά και στην γενέτειρά του στην οποία δημιούργησε την εκπληκτική ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία MYSTRAS GRAND RESORT PALACE & SPA. Παράλληλα, έδειξε έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και πραγματοποίησε αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ελληνική κοινότητα και εκκλησία αλλά και σε οργανισμός και φορείς της Νέας Υόρκης.

Πρόσφερε δεκάδες θέσεις εργασίας και άφησε παντοτινά το αποτύπωμά του σαν άνθρωπος και επιχειρηματίας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του Γεωργία.

Διοίκηση Επιμελητηρίου Λακωνίας

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημητρίου Καλοειδή, ενός σπουδαίου ευεργέτη του τόπου μας και άξιου επιχειρηματία.

Ο Δημήτριος Καλοειδής ευεργέτησε τη Λακωνία και τον ελληνισμό ως ομογενής με αξιόλογη δράση για τη διάδοση και διάσωση του ελληνικού στοιχείου στην Αμερική όπου μετανάστευσε, ως δωρητής σε οργανισμούς και φορείς, αλλά και ως αξιοθαύμαστος επιχειρηματίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λακωνία με τη δημιουργία της υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακής μονάδας Mystras Grand Palace Resort & Spa, στο Μυστρά. Πρόσφερε πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία σε μια δύσκολη εποχή και έγινε εμπνευστής για τη δημιουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων στον τόπο μας, που τόσο τις έχει ανάγκη για την ανάπτυξή του.

Αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση διότι με αγώνα και σκληρή δουλειά κατάφερε πολλά, χωρίς να απωλέσει το ήθος του ευγενούς ανθρώπου και την αγάπη του για την πατρίδα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους και συνεργάτες του.
Αιωνία του η μνήμη.

Π.Σ. "Η Σπάρτη"

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. “Η Σπάρτη” Γεώργιος Σκαφιδάς, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους για την απώλεια του Δημητρίου Καλοειδή, στην σύζυγό του, Γεωργία, στην οικογένειά του και στους οικείους.

Ο Δημήτρης Καλοειδής υπήρξε ένας ευεργέτης για την πατρίδα του, το ήθος του, τα έργα του, και η φιλανθρωπική του δράση θα κρατήσουν την μνήμη του για πάντα ζωντανή.

Αιωνία του η μνήμη.

Βασίλειος Βλαχάκος - Συγγραφέας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΟΕΙΔΗΣ (1934- 2019)

Με το «δαιμόνιο» του Έλληνα στο αίμα του

άνοιξε από την Πετρίνα τα φτερά του

πέταξε πέρα απ’ του Ταϋγέτου την κορυφή

το άγνωστο να κατακτήσει με το βλέμμα του

να κάνει πράξη και αληθινά τα όνειρά του

πόθος φλογερός κι επιθυμία του κρυφή.

«Πήρε τα μάτια του» κ’ έφτασε στα πέρατα

στα δύσκολα έβαλε ψηλότερα τον πήχη

χόρεψε ευτυχής του Ησαΐα το χορό

έπιασε τη ζωή ευθύς από τα κέρατα

και από τα μαλλιά αργότερα την τύχη

όσα τα «θέλω», τόσα πολλά και τα «μπορώ».

Με ύφος, ήθος και διορατικότητα

σε είδη εστίασης «Καλοειδής», ειδήμων

επιχειρηματίας έντιμος και ευγενής

πολυσχιδής, λαμπρή προσωπικότητα

πολίτης εξαίρετος και αιδήμων

διακεκριμένος και ξακουστός ομογενής.

Με δωρεές και ευεργεσίες αξιόλογες

«Άρχοντας» η τιμή απ’ το Πατριαρχείο

η προσφορά και η αλληλεγγύη διαρκής

πολλές οι αγαθοεργίες και ομόλογες

πάμπλουτο της καρδιάς του το αρχείο

για τον εαυτό του πάντα ολιγαρκής.

* * * * *

Αστράφτει περίλαμπρο και ξάστερο

στον κάμπο του Μυστρά το όραμά τους

κάτω από της Λακεδαίμονος τον ουρανό

μες τις πορτοκαλιές και στις ελιές «Πεντάστερο»

κόσμημα της Σπάρτης το κατόρθωμά τους

επίτευγμα του ζεύγους μέγα και τρανό.