ΛΑΚΩΝΙΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λακωνία προειδοποιώντας ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολλές. Παρόλο που το υπουργείο και η περιφέρεια προσπαθούν να καλύψουν τις κενές θέσεις, οι επαγγελματίες στον τομέα της εκπαίδευσης μιλούν για μεγάλο πρόβλημα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με απώλεια διδακτικών ωρών ακόμα και στην 3η λυκείου. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου της ΕΛΜΕ Λακωνίας.

«Μεγάλες παραμένουν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στη Β/θμια εκπαίδευση Λακωνίας, με αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων διδακτικών ωρών στα σχολεία του νομού.

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς έχουν σαν αποτέλεσμα να μην διδάσκονται μαθήματα ακόμα και προσανατολισμού στη Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου που εξετάζονται στις Πανελλήνιες.

Τα κενά σε καθηγητές στον νομό υπερβαίνουν τους εξήντα (60) εκπαιδευτικούς, πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Συγκεκριμένα, λείπουν:

11 Φιλόλογοι, 4 Μαθηματικοί, 12 Φυσικών επιστημών, 3 Οικονομολόγοι, 2 Κοινωνιολόγοι ,4 Τεχνολόγοι,

4 Θεολόγοι κ.α.

Αντίστοιχα στις ειδικότητες της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης λείπουν περίπου 10 εκπαιδευτικοί για να καλυφθεί το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να καλύψει άμεσα όλα τα κενά με εκπαιδευτικούς, για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία στον νομό.

Καλούμε το Υπουργείο:

Να προχωρήσει σε διορισμούς μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, ενέργεια που θα δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα

Για το τρέχον σχολικό έτος να προβεί άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.