Συνέντευξη του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, αλλά με την ιδιότητα του Προέδρου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου φιλοξενεί ο Ιταλικός Τύπος. Συγκεκριμένα η Chronache Di Napoli έχει στο χθεσινό της φύλλο την συνέντευξη του κ. Δούκα με τον τίτλο «Η Ελλάδα μετά την κρίση είναι ένας αξιόπιστος και σταθερός εταίρος».

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι το ICC ιδρύθηκε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο από μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών που θέλησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την ευημερία. Τότε αποκαλέστηκαν «Οι έμποροι της Ειρήνης». Ο τίτλος αυτός συντροφεύει το Επιμελητήριο από τότε. Σήμερα μέσα σε μια μεγάλη παγκόσμια κρίση ο οργανισμός φαίνεται να μην ξεχνά το ρόλο που πήρε τότε μετά από μια άλλη παγκόσμια δύσκολη συγκυρία.

Στον απολογισμό των δράσεων του ICC για το 2019 δεν λείπουν δράσεις για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή για την ισότητα, όπως η συγκρότηση του Συνδέσμου Γυναικών του ICC στην Ελλάδα και φυσικά πλήθος εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο. Το απολογιστικό αυτό κείμενο κλείνει με την υπόσχεση ότι «Τα μέλη του ICC Ελλάς συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα! H εποχή της νέας εξωστρέφειας που προασπίζεται ο Πρωθυπουργός, απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων μας!!»