Το 2ου διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διεξάγεται στις Σέρρες 1-2 Νοεμβρίου 2019 με θέμα «Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην ψηφιακή εποχή.

Μεταξύ των 60 διακεκριμένων ομιλητών, στο AgriBusiness Forum 2019 συμμετέχουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Το AgriBusiness Forum επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή, επεξεργασία και διανομή γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην ψηφιακή εποχή. Αποτελεί κόμβο δικτύωσης, προώθησης συνεργασιών και διατομεακής ενημέρωσης από διακεκριμένα στελέχη της διεθνούς, ευρωπαϊκής και ελληνικής γεωργίας, με κοινό υψηλού επιπέδου από καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις, αγρότες, παραγωγούς, τράπεζες, πανεπιστήμια και φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Οι 8 συνεδρίες αιχμής εστιάζουν στην γεωργία-κτηνοτροφία ακρίβειας, στις νέες τεχνολογίες, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στην αξιοποίηση της φυτικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, στη διασύνδεση επιστήμης - έρευνας και επιχειρήσεων, στον αγροτουρισμό και στις πολιτικές-προοπτικές για βιώσιμα και επικερδή αγροδιατροφικά συστήματα.