ΓΥΘΕΙΟ. Συνάντηση με τον πρόεδρο Ιωάννη Παναρίτη και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στα γραφεία τους στο Γύθειο, πραγματοποίησε στις 16/9/2019, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός.

Σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση, τόσο για τα άμεσα όσο και για τα χρονίζοντα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Λακωνίας. Μεταξύ των άλλων τέθηκαν θέματα όπως:
- η φορολογία, όπου επισημάνθηκε από την πλευρά του βουλευτή, πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ήδη τα πρώτα σημάδια της πολιτικής της βούλησης,
-η δημιουργία του μουσείου στη Σπάρτη και η στήριξη της προσπάθειας υλοποίησης του στόχος που παίρνει επιτέλους το δρόμο του,
-το υψηλό κόστος χρήσης του οδικού τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτης,
- η ανάγκη κατασκευής νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα και η αξιοποίησης των δύο ιστορικών γεφυρών του ποταμού σε Σπάρτη και Σκάλα,
- η βελτίωση των οδικών υποδομών του νομού,
- η δημιουργία της παράκαμψης Σκάλας – Βραχιώτη, καθώς και
- η βελτίωση και αξιοποίηση του λιμανιού στο Γύθειο,
- το θέμα της μείωσης των πανεπιστημιακών σχολών και οι επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία.
-Στην κορυφή των στόχων μας ανέφερε ο κ. Κρητικός, τα προβλήματα των υποδομών υγείας, της ενίσχυσης και υποστήριξης των θετικών εξελίξεων σχετικά με την κατασκευή νέου Νοσοκομείου, αλλά και της στελέχωσης των υπαρχουσών μονάδων Υγείας με το κατάλληλο και αναγκαίο προσωπικό, κάτι που ήδη ξεκίνησε υλοποιώντας αποφάσεις που καθυστερούσαν αδικαιολόγητα.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Κρητικός, «το Επιμελητήριο της Λακωνίας, πρέπει να έχει γνώση από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, για τη διάχυση των κοινοτικών κονδυλίων, ιδιαίτερα εκείνων της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της βελτίωσης των υποδομών, ειδικά σε μια περιοχή σαν την Λακωνία.
Το Επιμελητήριο εκπροσωπεί όλες τις επιχειρήσεις και από τη φύση του είναι ο θεσμός που κατέχει την εμπειρία και τη γνώση για τα προβλήματα και τις ανάγκες των επιχειρηματιών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις της Λακωνίας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας και δικαιούνται ενεργό ρόλο, μέσω του Επιμελητηρίου, στη διαχείριση και τη σύνταξη των προγραμμάτων ενισχύσεων τους.

Οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη σκοπιά του, να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα για την προάσπιση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Να εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο, προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, του τόπου μας, της ίδιας της Λακωνίας μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι να κινηθώ ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με βάση την πολιτική που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την οποία και ανέλυσε διεξοδικά στην ΔΕΘ.

Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου, για την τόσο εποικοδομητική, ωφέλιμη και ουσιαστική συνάντηση, την οποία δεσμεύομαι πως θα επαναλάβουμε με πιο στοχευμένη και ειδική θεματολογία».