ΠΕΤΡΙΝΑ. Το πολιτικό στέλεχος, λάκαινα και Πετρινιώτισσα στην καταγωγή, Φεβρωνία Πατριανάκου, εκφράζει τα συλλυπητήριά της και συνάμα τα αισθήματα της για τον Έλληνα – Λάκωνα Δημήτρη Καλοειδή.

«H ομογένεια, ο Ελληνισμός, η Λακωνία και η Πετρίνα, θρηνούν την απώλεια της «κολώνας» τους, την απώλεια του Ευεργέτη, του Ασυμβίβαστου ταξιδευτή, το πρότυπο του Έλληνα που τίμησε την Ελλάδα και μεγαλούργησε στη ξενιτιά, χωρίς να ξεχάσει τις ρίζες του. Την απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή. Ο νεαρός που άφησε τη φτώχεια του χωριού του, όπως δεκάδες άλλοι συγχωριανοί του, για να αναζητήσει ως μετανάστης μια καλύτερη ζωή, κατάφερε με τις ικανότητές του, την σκληρή προσπάθεια, την αδάμαστη θέλησή του και με τη συνεργασία της επίσης Λάκαινας μετανάστριας συζύγου του, όχι μόνο να επιτύχουν επαγγελματικά, αλλά και να γυρίσουν στον Ελληνισμό, με ευεργεσίες, την προστιθέμενη υπεραξία της επιτυχίας τους. Από στυλοβάτης στο Ελληνόφωνο σχολείο στο Μπρούκλιν, στις αναρίθμητες δωρεές στην Ομογένεια, στην Εκκλησία, στο Πατριαρχείο, στη χώρα του, στη Λακωνία και στο χωριό του την Πετρίνα. Μια διαδρομή καταξίωσης του άνδρα που αγάπησε και τίμησε τον Ελληνισμό και ό,τι αυτός αντιπροσωπεύει, στον μέγιστο βαθμό. Η μεγάλη επένδυσή του στους πρόποδες του Μυστρά, στην εποχή της κρίσης, αντιπροσώπευε την βαθύτατη πίστη του ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και η Λακωνία ανεξάντλητες προοπτικές.
Εμείς οι Πετρινιώτες, οι συγχωριανοί του, γίναμε φτωχότεροι. Χάσαμε ένα άνδρα, που μας έκανε πραγματικά περήφανους. Χάσαμε τον δικό μας άνθρωπο, που μέσα από εκείνον αισθανόμασταν και εμείς ξεχωριστοί. Για εμάς θα είναι πάντα ζωντανός μέσα από τα έργα του. Η ζωή του ας είναι πρότυπο για όλους μας, οι συμβουλές του ας οδηγούν τους οικείους και τους φίλους του και η Πολιτεία ας τιμήσει εμπράκτως το έργο και τη μνήμη ενός σπουδαίου Έλληνα - Λάκωνα, σύγχρονου ευεργέτη.
Στη λατρεμένη του σύζυγό, τη γυναίκα πρότυπο συντρόφου και συνοδοιπόρου, στην κα Γεωργία, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και της εύχομαι ολόψυχα να βρει τη δύναμη να ανταπεξέλθει την μεγάλη απώλεια.»