ΣΠΑΡΤΗ. Πρόταση προς Κυβερνητικά στελέχη έκανε ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας για την έκδοση αργυρών συλλεκτικών νομισμάτων με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων απο την Μάχη των Θερμοπυλών.

Συγκεκριμένα ο Πέτρος Δούκας αναφέρει: «Το 2020 γιορτάζουμε την Επέτειο των 2500 Χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, με ένα πλήθος εκδηλώσεων κύρους και γοήτρου για τη Σπάρτη και για τη Πατρίδα μας!

Δεδομένης της παγκόσμιας εμβέλειας της επετείου, θα προτείναμε για το Νομισματικό Πρόγραμμα του 2020, την έκδοση αργυρών και χρυσών συλλεκτικών νομισμάτων, μέρος των οποίων θα έπρεπε να δοθούν στο Δήμο Σπάρτης, για χρήση στις επετειακές μας εκδηλώσεις!».

Η πρόταση του Πέτρου Δούκα θα γίνει αντικείμενο επεξεργασίας, αρμοδίως.
Με την ευκαιρία το notospress.gr επαναφέρει παλιότερη πρότασή της συμπολίτισσας Γαρυφαλιάς Γεωργακοπούλου, για τον σχεδιασμό και παραγωγή του μεταλλίου της πόλης. Η χρονική συγκυρία των 2.500 χρόνων από την σημαντική για την ανθρωπότητα μάχη των Θερμοπυλών επιτρέπει την καθιέρωση, σχεδιασμό και κοπή του Μεταλλίου της πόλης το οποίο θα απονέμεται σε πρόσωπα με αναγνωρισμένη συμβολή στο γίγνεσθαι της πόλης.