ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Πορεία για να τιμήσει τον Παύλο Φύσσα πραγματοποιεί την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Η πορεία γίνεται εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, μέλος της οποίας κρατούσε το μαχαίρι που στέρησε τη ζωή από τον νεαρό μουσικό. Θυμίζουμε ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Ήταν 34 ετών.

Η πορεία θα ξεκινήσει από την 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα στις 19.00 το απόγευμα. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

«Κλείνουν έξι χρόνια από τη στυγερή οργανωμένη δολοφονία του νεαρού εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα από τους δολοφόνους της Χ.Α. Σε λίγο καιρό θα τελεσιδικήσει και η 4χρονη δίκη της εγκληματικής δράσης των νεοναζιστών του μορφώματος. Ήδη ο Ελληνικός λαός τους ‘’καταδίκασε’’ αφήνοντάς τους εκτός Βουλής, γεγονός που τους αφαιρεί το ‘’επιχείρημα της αθωότητας’’. Η καταδίκη αυτή των νεοναζιστών-δολοφόνων της Χ.Α είναι νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και νίκη όλων όσων αγωνίστηκαν ενάντιά τους στους δρόμους, στις γειτονιές, στις αίθουσες των δικαστηρίων , με άρθρα, με βιβλία. Σημαντική είναι και η συμβολή της Μάγδας Φύσσα που πήρε πάνω της το χαμό του παιδιού της και το μετέτρεψε σε αγώνα για το δίκιο, όταν άλλοι-βουλευτές και ιεράρχες- φωτογραφίζονταν με τους νεοναζί !

Το αντιφασιστικό –αντιρατσιστικό κίνημα απαιτεί την καταδίκη των δολοφόνων χρυσαυγιτών ! Ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή νεοναζισμού και ρατσισμού συνεχίζεται..»