ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Γκούρας φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στις 12.9.2019 το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούταν συνολικά -174- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -2,5- μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας.


ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Συνελήφθη, στις 12.9.2019 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, 54χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στις 12.9.2019 το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 54χρονου, καθώς και σε αύλειο και παρακείμενο χώρο αυτής, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

• -124- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,50 μέτρων και
• ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -202- γραμμαρίων,

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.


ΑΡΓΟΣ. Συνελήφθη, στις 12.9.2019 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, 35χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε αγρόκτημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -130- εκατοστών περίπου.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Συνελήφθη, στις 12.9.2019 το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -32- ναρκωτικά δισκία και -72- αναβολικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 38χρονος οδηγούσε μοτοσικλέτα χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.