ΜΑΝΗ. Πριν από μερικές εβδομάδες η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και ο Δήμος Δυτικής Μάνης έγιναν αποδέκτες καταγγελιών σχετικά με παράνομες υδροληψίες στην περιοχή.

Με έγγραφο, δε, που υπογράφει ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, επιβεβαιώνει τα προαναφερόμενα, υποστηρίζοντας ότι, σύμφωνα με αναφορά εποχούμενων περιπολιών, στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας- Αερόπολης υπάρχει πυροσβεστικός κρουνός, τον οποίο χρησιμοποιούσαν κάποια άτομα.

Έπειτα από ενημέρωση στο Δήμο Δυτικής Μάνης, έγινε γνωστό ότι, λόγω προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετώπιζαν κάποιες περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλης, είχε δοθεί προφορική άδεια σε ιδιώτες να παίρνουν νερό από το συγκεκριμένο πυροσβεστικό κρουνό, ο οποίος δηλώνεται ιδιοκτησίας του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Τέλος, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας γνωστοποίησε στους καταγγέλλοντες ότι, έπειτα από σχετική αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Μάνης, ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

Το ερώτημα που θα μπορούσε να υποβάλει κάποιος είναι το εξής: Το νερό που έπαιρναν οι ιδιώτες ποιος το πλήρωνε; Ή, αν ένας κρουνός είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, μπορεί ο εκάστοτε δήμαρχος να τον διαχειρίζεται κατά το δοκούν;

Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι θέματα της Εισαγγελίας, η οποία είναι και η μοναδική αρμόδια για να δώσει ή όχι συνέχεια.

Α.Π.

Πηγή: tharrosnews.gr