ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στο πλαίσιο πρόληψης και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκαν προχθές και χθες (11 και 12.9.2019) το πρωί, αστυνομικές επιχειρήσεις, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων Κορινθίας και Σπάρτης Λακωνίας.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κορινθίας και Λακωνίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας και Αρκαδίας.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων στην Κορινθία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά δεκαοκτώ (18) ημεδαπούς, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας, για καταδικαστικά έγγραφα και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των παραπάνω συλληφθέντων, κατά της οποίες βρέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως προέκυψε αυτές είχαν αφαιρεθεί από Υπηρεσία του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 6 έως 12.3.2019, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων στη Λακωνία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι (6) ημεδαπούς, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.