ΣΠΑΡΤΗ. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες μέρες. Η μαθητική κοινότητα άκουσε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, το πρώτο κουδούνι. Στη Σπάρτη γονείς και μαθητές βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και αναζήτησης δραστηριοτήτων. Βιβλία, τετράδια και χαρτικά γεμίζουν τις σχολικές τσάντες. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Το notospress μίλησε με επαγγελματίες της πόλης της Σπάρτης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης για τη νέα σχολική χρονιά και σας μεταφέρει τα μηνύματά τους:

Moose Language Schools Γιώργος Μουστόγιαννης

«Αγαπητά παιδιά – Φίλοι γονείς,

Το Moose Language Schools σας εύχεται καλή σχολική και δημιουργική χρονιά γεμάτη αγγλικά. Ευχόμαστε να πετύχετε όλοι τους στόχους σας και να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.»

Κέντρο ειδικών θεραπειών – Νόησις Νικολέττα Παπαδοπούλου

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες μια ήρεμη, ήσυχη και δημιουργική σχολική χρόνιά! Να έχουν καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Εύχομαι ακόμα σε κάθε εκπαιδευτικό και γονιό να εφοδιαστεί με ψυχική δύναμη και κουράγιο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του καθώς και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους.

Καλή δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Καλή χρόνια σε όλους!!!!»

Κέντρο Μελέτης - Κίνητρο Σταύρη Πλαγάκη

«Το κουδούνι μας καλεί πίσω στα θρανία, στις τάξεις, στα διαλείμματα αλλά και στις υποχρεώσεις...Στο διάβασμα. Το διάβασμα συνήθως ηχεί σαν κάτι φοβερό και δύσκολο στα παιδικά αυτάκια. Σαν κάτι δυσάρεστο και βαρετό που τους στερεί τον ελεύθερο χρόνο τους.. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό; Μήπως ήρθε η ώρα το παιδί να αγαπήσει αυτό το φοβερό και τρομερό διάβασμα;;

Εύχομαι σε όλους, μικρούς και μεγάλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη χαμόγελα και επιτυχίες..»

Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου – Εξέλιξη Μάρθα Ηλιοπούλου

«Ευχόμαστε ολόψυχα σε γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά.

{Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει. Maria Montessori – Ιταλίδα παιδαγωγός}»