ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Αυτοί οι 3 Αντιπεριφερειάρχες, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας έχουν να δώσουν ένα κοινό αγώνα. Με επιστημονική τεκμηρίωση, με περιφερειακή αντίληψη και με εντόπια γνώση πρέπει να «συναντηθούν», να συμφωνήσουν. Τρείς Νομοί σφιχταγκαλιασμένοι. Τους ενώνουν πότε και τους τρείς, πότε δυό – δυό. Μεγάλα, σημαντικά, προκλητικά δεδομένα και ζητούμενα αναβλύζουν από την Αρκαδία, την Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Ο Ταύγετος και ο Πάρνωνας αντί να χωρίζουν πρέπει να φέρουν πιο κοντά τις κοινωνίες. Η Μάνη κρατά απ’ εδώ και απ’ εκεί Μεσσηνία και Λακωνία.
Ο ανατολικός οδικός άξονας, το μέτωπο του τόπου στο Μυρτώο σβήνει τα διαχωριστικά όρια Αρκαδίας - Λακωνίας.
Η ελιά καλαμών και το παρθένο ελαιόλαδο στοιχίζουν Λακωνία και Μεσσηνία.
Οι ιστορικές μνήμες και θυσίες έχουν τη ρίζα τους εκεί που δεν υπάρχει σύνορο. Σύγχρονες προκλήσεις όπως η διαχείριση των υδάτων, των στερεών αποβλήτων, των δικτύων ενέργειας, των ρευμάτων τουρισμού δεν μπορεί παρά να φέρνουν στο ίδιο τραπέζι συχνά τους Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος (Μεσσηνία), ο Θεόδωρος Βερούτης (Λακωνία), ο Χρήστος Λαμπρόπουλος (Αρκαδία) είναι βέβαιον ότι, πέρα από τον Πελοποννησιακό στόχο και το Τοπικό όραμα να διαμορφώσουν και το πλάνο στενής συνεργασίας και συμπόρευσης, όπως η ιστορία, η φύση και η κοινωνία ορίζει.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος Διδάκτωρ Χημικός με Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Φυσικοχημεία, Ανόργανη Χημεία και Ενόργανη Ανάλυση στο University of Illinois at Chicago Circle στις Η.Π.Α. επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας - Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων).

Ο Θεόδωρος Βερούτης Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στη διαχείριση τεχνικών έργων. Έχει λάβει εξειδίκευση από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα στο Imperial College του Λονδίνου. Από το 1990 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός με έδρα την Τρίπολη και δραστηριότητα σε όλο τον Νομό Αρκαδίας.