Υλικά

• 5 αυγά Κτήμα Γκολέμη
• 1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
• 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε ροδέλες
• 1 ξερό κρεμμύδι Βατίκων, σε λεπτές φέτες
• 120 γρ. σύγλινο Μάνης Τσικάκης - Γιαννόπουλος, σε κυβάκια
• 150 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
• 30 ml ελαιόλαδο Λακωνίας
• αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να γίνει το σύγλινο τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)

Εναλλακτικά, μπορούμε να αποφύγουμε το γύρισμα, βάζοντας το τηγάνι στο φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας, αφού πρώτα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο το χερούλι του τηγανιού (αν δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες).

Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.