Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

ΣΠΑΡΤΗ. Σε ποια πόλη της Ελλάδας χρειάζεται να «τειχιστούν» οι διαβάσεις με κολονάκια, προκειμένου να μην παρκάρουν πάνω τους οι απαίδευτοι και χωρίς κοινωνική συνείδηση πολίτες - οδηγοί;
Μπράβο στο νέο αρμόδιο αντιδήμαρχο Σπάρτης για την άμεση παρέμβαση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης και … να μην πτοηθεί από τα «εξ αμάξης» που θα ακούσει . Άλλωστε , αυτή είναι η «πολιτική» εκείνων που θεωρούν την πόλη τσιφλίκι τους : Να εκφοβίζουν με την απειλή του πολιτικού κόστους και την προσπάθεια προσωπικής απαξίωσης τους εκάστοτε αρμοδίους , προκειμένου να εγκαταλείπουν ή να αναιρούν αποφάσεις , που θεωρούν ότι θίγουν την χωρίς όρια ανάρμοστη κοινωνική συμπεριφορά τους .
Κι επειδή γρήγορα τα κολονάκια θα «κατεδαφιστούν» σε «πονηρές» ώρες και με πονηρούς τρόπους , να έχει ο αντιδήμαρχος αποθηκεύσει ικανό αριθμό απ’ αυτά , ώστε , αμέσως , να τα αντικαθιστά , μέχρις ότου κάποιοι να το πάρουν απόφαση ότι πρέπει να σέβονται τις διαβάσεις και τα δικαιώματα των πεζών σ’ αυτήν την πόλη .
Κι ακόμα να αναπληρώσει ο αντιδήμαρχος όσα κολονάκια είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική σε ράμπες πεζοδρομίων και σε γωνίες κεντρικών δρόμων και, πια , δεν υπάρχουν .
Η μάχη της καθημερινότητας είναι μια μάχη μεγάλη και πρέπει να κερδηθεί .