Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα



03-09-2019 09:51   

Υλικά

•    1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
•   2 ξερά κρεμμύδια Βατίκων
•   2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•   1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
•   2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
•   1 ξυλάκι κανέλας
•   1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
•   200 ml κόκκινο κρασί Αμπελώνες Γιαννόπουλου
•   αλάτι, πιπέρι
•   80 ml ελαιόλαδο Λακωνίας
•   1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

Παρασκευή

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ