ΣΠΑΡΤΗ. O Πέτρος Δούκας από την 1η Σεπτεμβρίου είναι Δήμαρχος Σπάρτης με αναλογίες και πλειοψηφίες που ορίζει ο Καλλικράτης. Ωστόσο ήδη έχει διαμορφώσει την ομάδα με την οποία, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια θα επιχειρήσει το άλμα, όπως έχει δεσμευθεί, προς τα εμπρός.

Από τη διαδικασία ψηφοφορίας αναδείχτηκε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σπυρίδων Μοιράγιας. Ο πρόεδρος καλείται να προεδρεύσει σε ένα Συμβούλιο όπου η παράταξη της Δημοτικής Αρχής δεν έχει την πλειοψηφία.

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Μιχάλης Βακαλόπουλος με μέλη μέλη: Γεωργία Δεδεδήμου, Αθανάσιο Καρλαύτη, Ελένη Δαράκη και Δημήτριο Καπονικολό. Επιτροπή με μεγάλο βάρος και ογκώδες χαρτοφυλάκιο, νευρώνας του Δήμου.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Γεωργία Ζαχαράκη - Αναστασοπούλου. Με μέλη: Χρήστο Κανακάκο, Δημήτριο Καπονικολό, Βασίλειο Μενούτη και Δήμητρα Παπανικολάου. Επιτροπή με πλήθος αντικειμένων.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας όρισε τους έξι Αντιδημάρχους, η θητεία των οποίων είναι μονοετής, ήτοι από 2 Σεπτεμβρίου 2019 έως και 1 Σεπτεμβρίου 2020.
Σε μεγάλη δοκιμασία θα βρεθούν οι νέοι αντιδήμαρχοι οι οποίοι από την πρώτη στιγμή οφείλουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των χαρτοφυλακίων τους. Ο Δήμαρχος τους μεταβίβασε τις αρμοδιότητες και την ευθύνη προκειμένου να παράξουν έργο στη βάση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, των αναγκών του Δήμου και των Νόμων που διέπουν την Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα:
• Μιχαήλ Βακαλόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων και Ανάπτυξης και Αναπληρωτής Δημάρχου.
• Γεωργία Δεδεδήμου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων.
• Γεωργία Ζαχαράκη - Αναστασοπούλου, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής.
• Χρήστος Κανακάκος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.
• Δημήτριος Καπονικολός, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών Δόμησης.
• Αθανάσιος Καρλαύτης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Σπάρτης θα ανακοινώσει τους προέδρους των Νομικών Προσώπων που καλούνται και αυτοί να συνδράμουν το έργο της Δημοτικής αρχής σε μια στάση πιο κοντά στον πολίτη και τους φορείς του Δήμου. Ενδέχεται οι πρόεδροι να είναι κάποιοι εκ των άνω αντιδημάρχων και προέδρων όπως και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σπάρτης.

Αυτή είναι η dream team με την οποία ο Πέτρος Δούκας δεσμεύθηκε και υποσχέθηκε ότι η Σπάρτη και τα χωριά θα ξεπεράσουν την στασιμότητα και μέσα σε 100 ημέρες θα κάνει τη διαφορά. Είναι αυταπόδεικτη η πίεση, η ευθύνη αλλά και η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι στενοί συνεργάτες του Πέτρου Δούκα που έχουν δεσμευθεί για άμεσα αποτελέσματα. Άλλωστε κατέληξαν σε ένα σχήμα καθαρά παραταξιακό, χωρίς ανοίγματα και χωρίς παραχωρήσεις προς την αντιπολίτευση.

Ο Δήμος Σπάρτης, ως Οργανισμός Διοίκησης θα κληθεί να συνδράμει το έργο και την πολιτική φιλοσοφία της νέας Σπαρτιατικής «κυβέρνησης» ενώ η αντιπολίτευση καλείται να ενσαρκώσει τον θεσμικό της ρόλο σε όλη αυτή την διαδικασία.