Τα περιορισμένα αποθέματα, η ποιότητα του γάλακτος αλλά και η πάταξη των ελληνοποιήσεων φαίνεται να έχουν αυξήσει τη ζήτηση και φυσικά την τιμή του ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος. Οι πρώτες πληροφορίες όπως προκύπτουν μέχρι στιγμής από συνάντηση φορέων την περασμένη εβδομάδα στην Κατερίνη, ανεβάζουν την τιμή για τις μεταποιητικές μονάδες από 80 σε 85 λεπτά το κιλό, ενώ οι αντιπροτάσεις από την πλευρά των συστηματικών κτηνοτρόφων κινούνται πέριξ του ενός ευρώ.

Στους ίδιους ρυθμούς, τα αποθέματα φέτας έχουν περιορισθεί και δεν ξεπερνούν το 2µηνο, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι υπολογίζονταν ακόμα και για 11 μήνες. Επίσης η κρίση στην αγορά της φέτας έκανε πολλές επιχειρήσεις να κινηθούν σε παραγωγή και άλλων τύπων τυριών που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το αιγοπρόβειο γάλα, με αποτέλεσμα να λείψουν οι ποσότητες αυτές από την παραγωγή φέτας.