ΒΕΡΟΙΑ. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στα Βέροια Πάρνωνα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το αθλητικό πρόγραμμα «Parnonas Camp» σε συνεργασία με τον Ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης κάτω των 15 ετών, Χρίστο Σγουρίτσα, μία από τις πιο σεβαστές και ηγετικές προσωπικότητες στην Ελληνική και διεθνή σκηνή του μπάσκετ.

Tο πάθος του Ομοσπονδιακού για το μπάσκετ, η φιλοσοφία του για την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών, σε συνδυασμό με την αγάπη του για τον τόπο που μεγάλωσε, τον οδήγησε στην δημιουργία, την δοκιμή και την εφαρμογή του οργανωτικού και προπονητικού σχεδίου του camp.

Το Parnonas Camp προσφέρει κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν συναρπαστικές αναμνήσεις μέσω της δραστηριοποίησής τους και της απόλαυσης του τόπου.

Με βάση τα Βέροια Λακωνίας τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αθληθούν στην ύπαιθρο, να γνωρίσουν την ζωή εκτός των ρυθμών της πόλης και να γίνουν δημιουργικοί στα ασφαλή όρια του χωριού. Ύστερα από 5 πετυχημένες χρονιές, πάνω από 80 παιδιά συμμετείχαν στο Parnonas Camp, καθώς περισσότερο από 100 γονείς ακολούθησαν και συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πλατεία του χωριού Βασσαρά Λακωνίας, μόλις 6 χιλιόμετρα από τα Βέρροια.

Το Parnonas Camp είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 12 έως 16 ετών καθώς συμβάλλει τόσο στην βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων και φυσικής κατάστασης τους, όσο και στην καλλιέργεια ενός πνεύματος συνεργασίας, δημιουργία φιλικών σχέσεων και εμπειριών που θα θυμούνται όσα χρόνια και εάν περάσουν.

Στόχος του Camp είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την φύση και να εντάξουν την άσκηση και την άθληση ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Σε αυτήν την βάση, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πτυχές των κινητικών τους δεξιοτήτων παίρνοντας μέρος σε δραστηριότητες όπως:

- αερόβιο τρέξιμο στα πανέμορφα-βουνήσια μονοπάτια του Πάρνωνα

- ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα ενδυνάμωσης στην ύπαιθρο

- προπονήσεις καλαθοσφαίρισης στο κλειστό Γυμναστήριο της ιστορικής Σπάρτης.

Τα παιδιά ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπονήσεων κάθ’ολη την διάρκεια της ημέρας, καθώς η διατροφή τους είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Camp από ειδικό διατροφολόγο. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του τα παιδιά θα έχουν και την ευκαιρία να χαλαρώσουν κάνοντας μία βουτιά στις καθαρές παραλίες του Γυθείου.

Ο Χρίστος Σγουρίτσας, όπως αναφέρουν στο notospress.gr, με τους συνεργάτες του πιστεύουν ακράδαντα στην υπαίθρια δραστηριοποίηση των παιδιών καθώς η φύση θεωρείται ένα από τα καλύτερα πεδία εκπαίδευσης και δραστηριοποίησης όλων. Προσωπικός του στόχος είναι να περάσει στα παιδιά το βαθύτερο νόημα της άσκησης / άθλησης και τα οφέλη που την συνάδουν τόσο στη σωματική υγεία όσο και στην ψυχική ανάπτυξη τους. Η φιλοσοφία και η επιστημονική - προπονητική κατάρτισή του Χρίστου Σγουρίτσα και των συνεργατών του (γυμναστές, φυσικοθεραπευτή, διατροφολόγο) καθώς και η αγάπη του για την δραστηριοποίηση των παιδιών, έχει οδηγήσει στην δημιουργία ισχυρών βάσεων για την εδραίωση του Parnonas Camp, ως μία υποσχόμενη δράση, που με παιδικά χαμόγελα ζωντανεύει κάθε χρόνο τον προικισμένο τόπο.

Φωτογραφίες Γιώργος Βαμβαλής