ΣΠΑΡΤΗ. Ο πρόεδρος Σωτήρης Ροϊνός και ο γ.γ. Σωτήρης Ηλιόπουλος εκπροσωπώντας το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Λακωνίας παρεμβαίνουν για τα αυτονόητα.
Ζητούν από τους αρμόδιους να επαναφέρουν την Σπάρτη στο «χάρτη» και να μην την εξαιρούν.
Με έγγραφό τους προς την εταιρεία «Ολυμπία Οδός α.ε.» ζητούν την αλλαγή των Πινακίδων του αυτοκινητόδρομου διότι έχει εξαιρεθεί η Σπάρτη.
Την παρέμβασή τους κοινοποιούν στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη Θεόδωρο, στον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Δούκα Πέτρο, στους Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκη Αθανάσιο, Κρητικό Νεοκλή, Αραχωβίτη Σταύρο, στον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτη Ιωάννη στην ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ. και στα ΜΜΕ Λακωνίας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Στον αυτοκινητόδρομο «Αθήνα→Κόρινθος→Πάτρα», και στο ρεύμα προς Πάτρα, στο ύψος προ του ανισόπεδου κόμβου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος→Τρίπολη→Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο→Σπάρτη» παρατηρούμε ότι στις πληροφοριακές πράσινες πινακίδες αναγράφονται οι τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων (Νομών) της Πελοποννήσου στις οποίες οδηγεί απ' το σημείο εκείνο ο αυτοκινητόδρομος του «ΜΟΡΕΑ».

Συγκεκριμένα, αναγράφονται η Τρίπολη, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο, ενώ, αντίθετα, σε ουδεμία πινακίδα δεν αναγράφεται η Σπάρτη. Μάλιστα, σε νέα πινακίδα που τοποθετήθηκε πολύ προσφάτως, αναγράφεται και το Άργος.

Επειδή η Σπάρτη, πέρα των τυπικών χαρακτηριστικών του νόμου, ως πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που είναι, διαθέτει και άλλα υπέρτατα - αναγόμενα στο ένδοξο και παγκοσμίως γνωστό παρελθόν της- χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν αναγκαία την αναγραφή της στις πληροφοριακές πινακίδες εισόδου στην Πελοπόννησο, εντός του αυτοκινητοδρόμου ευθύνης σας, ενός οδικού δικτύου στρατηγικής σημασίας, που συνδέει τρεις Περιφέρειες και την πρωτεύουσα της χώρας με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας.

Επειδή η μη αναγραφή της Σπάρτης στο συγκεκριμένο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου σας συνιστά ελλιπή ενημέρωση και, είναι βέβαιο ότι σε πολλούς οδηγούς που έχουν ως προορισμό τη Σπάρτη και τη Λακωνία δημιουργεί σύγχυση.

Παρακαλούμε,
όπως προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε, με τον ίδιο τρόπο που αναγράφονται οι τρεις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου (συν το Άργος), να αναγραφεί και η Σπάρτη.
Επιπλέον, η αναγραφή της Σπάρτης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στον εν λόγω κόμβο και στις πληροφοριακές πινακίδες του αντιθέτου ρεύματος (από Πάτρα προς Αθήνα)».