ΣΠΑΡΤΗ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Πήγε εκεί που ήθελε να είναι πάντα. Ψηλά στους ουρανούς. Μετά από χρόνια προβλήματα με την υγεία του ο Μπαρμπιτσιώτης Γιάννης Κουρτσούνης πέθανε αφήνοντας κενό σε συγγενικούς, φιλικούς και Σπαρτιατικούς κύκλους.

Γεννήθηκε το 1939 στη Βαρβίτσα Λακωνίας. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του εμπορίου και των Ταξιδίων διατηρώντας καταστήματα στο κέντρο της Σπάρτης.

Επι μια 20ετία ήταν πρόεδρος της Αερολέσχης Σπάρτης. Θήτευσε ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Εθνικής Αερολέσχης Ελλάδος καθώς και του κλάδου Γενικής Αεροπορίας.

Η ζωή του ταυτίστηκε με την διεκδίκηση του αεροδρομίου Σπάρτης για το οποίο μέχρι την τελευταία του πνοή επέμενε ότι είναι κατάλληλο για πτήσεις τουριστικές. Μάλιστα καλούσε σε δημόσια αντιπαράθεση όποιον είχε αντίθετη άποψη. Επισειρά ετών ήταν ανταποκριτής Αθηναϊκών εφημερίδων και αρθρογράφος τοπικών εντύπων. Εξέδιδε τοπική εφημερίδα της Βαρβίτσας. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης, ενώ αρθρογραφούσε στα τοπικά ΜΜΕ.

Πατέρας τριών παιδιών, του Πάνου, του Βασίλη και του Νίκου, ακόμα και τις ημέρες που ήταν κατάκοιτος ενδιαφερόταν για τις εξελίξεις στα κοινά και την πόλη.

Το notospress.gr είχε την τύχη να καταγράψει αποκλειστικά την τελευταία του συνέντευξη σχετικά με την λειτουργία του αεροδρομίου το 2012.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος στη Σπάρτη.

Το notospress.gr προτείνει η κεντρική αίθουσα του αεροδρομίου Σπάρτης να πάρει του όνομα του Γιάννη Κουρτσούνη για όσα προσέφερε στην υπόθεση επαναλειτουργίας του.