ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια. Άσκησε κριτική και εξαπόλυσε πυρά κατα του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Άμεση απομάκρυνση του κ. Γκιολή από Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας
Την άμεση απομάκρυνση του επιλεγέντος Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή από τον κ. Νίκα απαίτησε ο Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Γκιολής έχει παραδεχθεί την ενοχή του και έχει καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκισης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων. «Δεν δικαιούται να μας κάνει μαθήματα ηθικής και νομιμότητας ο κ. Νίκας».

Αδιανόητη η απώλεια πόρων από το ΕΣΠΑ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης στη στάση του κ. Νίκα σε σχέση με το ΠΕΠ Πελοποννήσου. «Απειλεί ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη θα αφαιρέσει πόρους του ΕΣΠΑ από την Πελοπόννησο. Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα ότι δεν μπορεί να «ζημιώσει» ούτε ένα ευρώ τους Πελοποννήσιους πολίτες και τον καλούμε να ανακαλέσει την απειλή του για απένταξη έργων που έχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων».

Οι απαιτήσεις αποστασίας θα πέσουν στο κενό
Η Νέα Πελοπόννησος είναι βαθύτατα μυημένη στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και κάθετα απέναντι σε οποιαδήποτε λογική αποστασίας και ανοίκειων συμφωνιών που γίνονται κάτω από το τραπέζι. Οι εντολές του Γραφείου του Πρωθυπουργού προς τον κ. Νίκα για απαιτήσεις αποστασίας των στελεχών μας θα πέσουν στο κενό.

Δεν είναι φέουδο κανενός η Πελοπόννησος
Είναι μεγάλο θεσμικό ατόπημα η τροποποίηση του νόμου του Κλεισθένη πριν καν την εφαρμογή του, αγνοώντας μάλιστα την ετυμηγορία των πολιτών. Οι συνεργασίες θα προκύψουν μόνο σύμφωνα με την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Η Πελοπόννησος δεν θα μετατραπεί σε φέουδο κανενός.

Πολιτικό φόρουμ η «Νέα Πελοπόννησος»
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η πρώτη συνάντηση του πολιτικού φόρουμ της «Νέας Πελοποννήσου», όπου θα ανακοινωθούν τα στελέχη με τους τομείς αρμοδιότητας που θα αναλάβουν, οι πολιτικές προτεραιότητες και το όραμα, ενώ αμέσως μετά θα γίνει και η πρώτη συνάντηση του πολιτικού think tank.

Ανάθεση τομέων ευθύνης στους περιφερειακούς συμβούλους

Σε ότι αφορά το νέο ρόλο που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες στη νέα περιφερειακή θητεία, σύντομα θα ανακοινωθούν ανά τομέα ευθύνης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας, οι οποίοι θα έχουν συνεχή παρουσία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και θα καταθέτουν σχετικές προτάσεις.

«Ο κ. Νίκας χρειάζεται δεκανίκια να σταθεί πολιτικά όρθιος σε αντίθεση με εμάς που στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και περπατάμε με το κεφάλι ψηλά».