Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι που επέστρεψαν στη ρουτίνα της δουλειάς και ετοιμάζονται να περάσουν τις υπόλοιπες ημέρες του καλοκαιριού στην πόλη. Είναι εκείνοι που κατά τη διάρκεια της δουλειάς, ονειρεύονται παραλίες με μια μπύρα στο χέρι, ηλιοβασιλέματα σε σοκάκια και μεζέδες κάτω από τα πλατάνια της πλατείας του χωριού. Επειδή δεν τα έχουν αυτά, πέφτουν σε μελαγχολία.

Εάν είστε και εσείς από αυτούς, μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνοι. Είναι φυσιολογικό σε ένα βαθμό να μην φαίνεται δελεαστική η επιστροφή στο γραφείο και η συνειδητοποίηση πως το φθινόπωρο με ό,τι υποχρεώσεις συνεπάγεται έρχεται.

Για να μην μελαγχολείτε, λοιπόν, που οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν, υπάρχουν ορισμένα κόλπα που θα κάνουν τη διάθεσή σας καλύτερη.

Πάρτε το χαλαρά

Μπορεί η επιστροφή να σημαίνει ένα σωρό υποχρεώσεις σε δουλειά και σπίτι, ωστόσο, μην τρελαθείτε. Βάλτε τις υποχρεώσεις σας σε μια λίστα και βάλτε πρόγραμμα, μιας και δεν χρειάζεται να τις κάνετε όλες μαζί.

Ωρα για αλλαγές

Οταν η καθημερινότητα δεν σας ενθουσιάζει, αλλάξτε την. Είναι τόσο απλό. Εάν θέλετε να παραμείνετε σε mood διακοπών, μετά τη δουλειά μην γυρνάτε σπίτι. Βγείτε σε όμορφες αυλές, ανακαλύψτε νέα εστιατόρια ή κάντε μια βόλτα στη θάλασσα, εάν είστε τυχεροί και είναι κοντά.

Φυσικά, μην ξεχνάτε πως μπορείτε να αλλάξετε το σπίτι. Αγοράστε εκείνα τα πιάτα που πάντα θέλατε, βάλτε στο πρόγραμμα το βάψιμο του σαλονιού ή αγοράστε απλά λουλούδια που θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Οργανώστε το επόμενο ταξίδι

Η ταξιδιάρα ψυχή σας ζητά να ανακαλύψετε τον νέο σας προορισμό. Εσωτερικό ή εξωτερικό, η απόφαση είναι δική σας. Μια εκδρομή στο βουνό τους φθινοπωρινούς μήνες ή ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε κάποια χώρα του εξωτερικού ακούγονται ιδανικά για την επόμενη εξόρμησή σας, την οποία μπορείτε να προγραμματίσετε από τώρα. Πάντα είναι υπέροχο να έχεις κάτι να περιμένεις!

Γυμναστείτε

Η γυμναστική αποτελεί ιδανικό τρόπο να απελευθερώσετε το άγχος και να αισθανθείτε χαρούμενοι. Περπατήστε, τρέξτε στο πάρκο ή ξεκινήστε ξανά γυμναστήριο, πιλάτες ή TRX. Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι καινούργιο. Σίγουρα θα αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα.

Πηγή: iefimerida.gr