ΣΠΑΡΤΗ. Σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκεται ο νέος δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας προκειμένου να οριστικοποιήσει το σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει την διοίκηση του Δήμου. Προσπαθεί να ορίσει και να αναθέσει καθήκοντα σε συνεργάτες του που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών και των στόχων. Απ΄ότι φαίνεται δεν θα υπάρξει συνεργασία με την Παράταξη του κ. Αργειτάκου εφόσον δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενώ ο έτερος συνομιλητής, ο Βαγγέλης Βαλιώτης, έχει θέσει όρο για την συνεργασία την συμφωνία – σύγκλιση αλλά και την ολοκλήρωση των έργων της δικής του Δημοτικής Αρχής.
Ο Πέτρος Δούκας μέχρι την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, οπότε συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να έχει καταλήξει στο πρόσωπο του Προέδρου του Σώματος (που φαίνεται να είναι ο Σπύρος Μοιράγιας) αλλά και στην θέση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών που θα είναι και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Αυτές τις ημέρες είναι συνεχείς οι συνευρέσεις και άτυπες συσκέψεις των δημοτικών Παρατάξεων, με τον Πέτρο Δούκα να βρίσκεται ανάμεσα στο δέον και το εφικτό και να τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα επιλέξει εκείνους που μπορούν "να τραβήξουν μπροστά".