ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τους νέους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη. Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας είναι ο Στάθης Αναστασόπουλο, Λακωνίας ο Θεόδωρος Βερούτης, Αρκαδίας ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αργολίδας ο Γιάννης Μαλτέζος και Κορινθίας ο Τάσος Γκιολής. Η θητεία τους θα έχει διάρκεια τουλάχιστον ενός έτους.

Ο Θεόδωρος Βερούτης

Ένας εκπρόσωπος της νέας είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας. Ο Θεόδωρος Βερούτης, πρώτος σε ψήφους Σύμβουλος του Παναγιώτη Νίκα. Τεχνικός επιστήμονας αναλαμβάνει την αντιπεριφέρεια Λακωνίας από την 1η Σεπτεμβρίου έχοντας εμπειρία στη λειτουργία των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Θοδωρής Βερούτης γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1971. Ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Σπάρτη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό στη διαχείριση τεχνικών έργων. Έχει λάβει εξειδίκευση από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Από το 2016 είναι ενταγμένος στο μητρώο διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στη Σπάρτη και στον «Καποδιστριακό» Δήμο Θεραπνών, και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης.

Είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Λακωνίας, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος της αντιπροσωπείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Ένωσης Μηχανικών Δ.Υ. Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κατά το έτος 2014.Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πολιτεύτηκε με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε 5.498 ψήφους.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος

Βέρος Τριπολιτσιώτης ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας. Πρώτος τη τάξη στο ψηφοδέλτιο και απ’ ότι φαίνεται έτοιμος για την αντιπεριφέρεια σε ένα Νομό με ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Θα αναπληρώνει τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Τρίπολη, Αρκαδίας. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα στο Imperial College του Λονδίνου. Από το 1990 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός με έδρα την Τρίπολη και δραστηριότητα σε όλο τον Νομό Αρκαδίας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αρχικά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη συνέχεια στο Σύλλογο Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας ως πρόεδρος και σε σειρά από άλλους φορείς της Τρίπολης.
Έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης. Κατά την τετραετία 2003 – 2006 υπήρξε Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πολιτεύτηκε με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε 4.659 ψήφους.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος

Ο Στάθης Αναστασόπουλος γνωρίζει όσο λίγοι τα δεδομένα στη Μεσσηνία και καθ΄ ότι πρώτος σε ψήφους είναι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος Διδάκτωρ Χημικός στο επάγγελμα. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών του σπουδών φοίτησε στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ' το οποίο ανακηρύχθηκε πτυχιούχος. Το 1982, ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Φυσικοχημεία, Ανόργανη Χημεία και Ενόργανη Ανάλυση στο University of Illinois at Chicago Circle στις Η.Π.Α.
Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόσο στην Αθήνα όσο και στην Μεσσηνία ενώ υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας - Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων).

Η δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ξεκίνησε το 1994 όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος. Από το 2006 ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, βρίσκεται στη θέση του Αντινομάρχη Μεσσηνίας, αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού & Υποδομών με παράλληλα χρέη Αναπληρωτή Νομάρχη, ενώ έχει διατελέσει και δήμαρχος Μεσσήνης.