ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Στις 19/8/19 το πρωί έπεσε στην αντίληψή μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας ένα βίντεο στο οποίο κάποιοι πετροβολούσαν προς ευχαρίστησή τους (γιατί δεν έβρισκαν τι άλλο να κάνουν, όπως οι ίδιοι ανέφεραν) το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία στη κορυφή του Ταϋγέτου. Αναδημοσιεύουν μάλιστα το βίντεο στη σελίδα του ΕΟΣΚ προσθέτοντας ως σχόλιο το παρακάτω κείμενο:

«Ντροπή, στενοχώρια και αγανάκτηση … είναι μερικά από τα συναισθήματα που δημιουργούνται βλέποντας βίντεο σαν και αυτό που ακολουθεί. Πέρα από τις όποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις και τα πιστεύω του καθένα, το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία σε υψόμετρο 2407μ, αποτελεί τοπόσημο, στοιχείο μνήμης και αναφοράς για όποιον ανεβαίνει στην κορυφή του Ταϋγέτου. Το κτίσμα που οι «κύριοι» εδώ βανδαλίζουν …. γιατί δεν έχουν τι άλλο να κάνουν, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό και σύμβολο όχι μόνο της κορυφής αλλά ολόκληρου του Ταϋγέτου. Αποτελεί τη βασική εικόνα που έχει καταγραφεί στη μνήμη του καθενός από τους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο μοχθούν για να φτάσουν στην κορυφή. Επίσης κάποιοι άνθρωποι, μαζί με τον ορειβατικό σύλλογο Καλαμάτας, μοχθούν κάθε χρόνο για τη συντήρηση του χώρου και την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν σε αυτό το σημείο.
Δυστυχώς όμως πολύ πιο επικίνδυνη και δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί ακόμη και από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες είναι η βλακεία των ανθρώπων…»

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις στην ανάρτηση του ΕΟΣΚ και τα σχόλια που άρχισαν να γράφονται το βίντεο «κατέβηκε» από του δημιουργούς του. Ταυτόχρονα ήρθε μήνυμα στη σελίδα μας από του δημιουργούς και πρωταγωνιστές στο βίντεο ότι θα προχωρήσουν σε μήνυση κατά του συλλόγου και επόμενη επικοινωνία που θα έχουν θα είναι στο Δικαστήριο.

Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.