ΠΑΤΡΑ. Σε ανακοίνωση του Δημάρχου πατρέων κ. Πελετίδη αναφέρεται το εξής:

«Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της, υπερασπιζόμενη την πολιτική που θεωρεί το νερό εμπόρευμα, ισχυρίζεται προκλητικά, ότι «η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και ο κ. Πελετίδης φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης εάν η διαχείριση του φράγματος δοθεί τελικά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ιδιώτες».

Καλεί μάλιστα την Δημοτική Αρχή να δημιουργήσει επιχείρηση, που θα λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος, φορτώνοντας το κόστος διαχείρισης λειτουργίας και συντήρησης του φράγματος στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Με άλλα λόγια, να ιδιωτικοποιήσει το φράγμα ο Δήμος, για να μην το ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να ιδιωτικοποιήσει την Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Τώρα ως αντιπολίτευση, συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική που μετατρέπει το νερό, από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Η διαχείριση του φράγματος Πείρου – Παράπειρου από διαδημοτική επιχείρηση, θα έχει ως αποτέλεσμα, οι λαϊκές οικογένειες να στερηθούν αυτού του βασικού αγαθού γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα αυξημένα τιμολόγια.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε αποφασίσει και διεκδικούμε τη λειτουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος που θα παρέχει δωρεάν νερό, καθαρό και υγιεινό για ύδρευση και άρδευση.

Το μεγάλο αυτό ζήτημα τέθηκε στον πατραϊκό λαό στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές όπου, με συντριπτικό ποσοστό, ενέκρινε την πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Ο πατραϊκός λαός έχει πείρα, αφού με τους αγώνες του, ανάγκασε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να υποχωρήσει από τις αρχικές της αποφάσεις σχετικά με την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τον πατραϊκό λαό, θα εντείνουμε τον αγώνα μας, για να μην ιδιωτικοποιηθεί το φράγμα Πείρου – Παράπειρου από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Θα επιβάλουμε τελικά, να έρθει το νερό του φράγματος στην πόλη μας δωρεάν».