“Sparta Clobal City” Festival 2019

ΣΠΑΡΤΗ. O παλμός της Παράδοσης κτυπά στο «Κτήμα Νερόμυλος» στις Αμύκλες Σπάρτης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, μετά τις 19:45. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη» που διοργανώνει ο νεοσύστατος και ομώνυμος Σύνδεσμος Σπαρτιατών θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Πόλη Ανοικτή, Έξυπνη, Ηγέτιδα!
Open, Smart, Leading City!

Τρείς φορείς δείχνουν τον δρόμο για καλύτερες ημέρες

• Αναφορά από Διευθυντή Αναπτυξιακής Πάρνων α.ε. Μαρίνη Μπερέτσο στα προγράμματα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή στην ευρύτερη περιοχή.
• Αναφορά από εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ «Αναβίωση Βαμβακού» για το εγχείρημα ουσιαστικής αναβίωσης της Βαμβακούς.
• Αναφορά από Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηλία Μπόνο στο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια πόλη»

Αντάμωμα Χορευτών, Aναβίωση Παράδοσης, Σπαρτιατική Γαστρονομία!

Τρείς Σύλλογοι και 60 Σπαρτιάτες χορευτές χορεύουν Μακεδονία, Θράκη και Κυκλάδες.

• Η Χρυσάνθη Κοτσάφτη αναφέρεται στην Μουσική των Κυκλάδων. Χορεύει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων» και παρουσιάζει χορούς από την Τζιά – Κυκλάδες.

• Ο Γιώργος Δημακόγιαννης αναφέρεται στους δεσμούς Μάνης - Μακεδονίας.
Χορεύει ο Όμιλος Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών κι Εθίμων «Η Πυρρίχη» και παρουσιάζει χορούς της Μακεδονίας.

• Η Μεταξία Παπαποστόλου αναφέρεται στους Χορούς της Θράκης και του Βυζαντίου. Χορεύει ο Πολιτιστικός, Μουσικο - χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης «Χοροδρόμοι» και παρουσιάζει χορούς από την Θράκη.

Συμμετέχει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Τραγούδι: Σουσάνα Τρυφιάτη. Κλαρίνο: Διονύσης Θεοδόσης. Βιολί: Τάσος Γουσέτης. Λαούτο: Γιάννης Σεβαστόπουλος. Κρουστά: Κώστας Καλαντζής

Σπαρτιατική Γαστρονομία: Από τον Μέλανα Ζωμό στο έθιμο των Χοιρινών
Χορευτές και προσκεκλημένοι απολαμβάνουν ένα γευστικό ταξίδι από τον Μέλανα Ζωμό της Αρχαιότητας, στο παστό χοιρινό και λουκάνικο Σπάρτης και στο έθιμο της μπουζοπούλας της Νεότερης Σπάρτης όπως δημιούργησε ο Σεφ του «Κτήμα Νερόμυλος» με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Κέντρο Φρέσκου Χοιρινού Κρέατος Τσικάκης Γιαννόπουλος α.ε.

Έκθεση Λακωνικού Βιβλίου
Επιμελείται και ξεναγεί ο εκδότης – δημοσιογράφος Γιώργος Δημακόγιαννης σε τίτλους βιβλίων, λευκωμάτων και συλλογών από την Λακωνική Παράδοση, Λαογραφία και Παράδοση. Η έκθεση γίνεται με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων «Αδούλωτη Μάνη» και «Λακωνία Οδός».

Την εκδήλωση συντονίζει η Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.